Uudised

Maaülikooli teadlaste korraldatud konverents sai kõrge tunnustuse

Foto: Eesti konverentsibüroo
Aivar Riisalu andmas professor Haldja Viinalassile üle aasta konverentsiteo tiitlit.
Tallinna filmimuuseumis 6. veebruaril peetud Aasta konverentsitegu 2017 üritusel kuulutati välja mullused parimad. Üks kahest peaauhinna saajast oli maaülikooli teadlaste eesotsas professor Haldja Viinalassiga korraldatud Euroopa Loomakasvatuse Föderatsiooni (EAAP) 68. aastakonverents. Teise konverentsiteo tiitli sai El Digisummit.
Euroopa Loomakasvatuse Föderatsiooni aastakonverentsi peeti mullu augusti lõpus Tallinnas ja sellest võttis osa 1032 eksperti 52 riigist. EAAP aastakonverents on loomakasvatuse ning sellega seotud valdkondade alal Euroopa suurim ja üks suurimaid ja mõjukamaid teaduskohtumisi ka kogu maailma mastaabis.
Lisaks EMÜ teadlastele aitasid suursündmust korraldada maaeluministeerium ning veterinaar- ja toiduamet. Professor Haldja Viinalassi kinnitusel korraldati konverentsi viie päeva vältel teadussessioone, ekskursioone Eesti parimatesse loomakasvatusettevõtetesse ja ka sotsiaalseid üritusi. «Tõestasime nii iseendale kui Euroopa kolleegidele, et saame sellise suurürituse korraldamisega suurepäraselt hakkama sobiliku konverentsikeskuse puudumise kiuste,» lausus Viinalass. Üheksa paralleelsessiooni käisid üheaegselt Nordea Kontserdimaja saalis ja kaheksas Apollo ja Artise kinosaalis. 300 posterettekande eksponeerimise ruum ehitati Solarise keskuse parklasse, kus postritega tutvumiseks organiseeriti temaatilised ringkäigud audiogiididega, selgitas ta.
Eesti konverentsibüroo tegevjuhi Kadri Karu kinnitusel valiti nominentide seast võitjad hääletuse teel. Hindamiskriteeriumiks oli oluline kasu sündmuse läbiviijale ja Eesti konverentsiturismi edendamine laiemalt. Eesti konverentsibüroo on riigi, kohalike omavalitsuste ja ettevõtjate koostöös loodud konverentsiturismi katusorganisatsioon, mille tegevuse eesmärk on tõsta Eesti kui konverentsisihtkoha tuntust, täpsustas Karu.
Organisatsioon andis välja ka kõige innovaatilisema konverentsi auhinna, mille sai Tartus korraldatud sTARTUp Day.
Konkursile esitati maaülikoolist veel teinegi konverents - mullu maikuus Tartus peetud Biosystems Engineering 2017 Timo Kikase ja Jüri Oldi eestvedamisel. See konverents pälvis tunnustuse 8. veebruaril TÜ raamatukogus peetud Tartu konverentsisaadikute tänuüritusel, kus Tartu linn autasustas korraldajaid hästi õnnestunud sündmuse ja siinse konverentsiturismi edendamise eest.