Uudised

Maaülikool aitab ERMil rajada viljapuuaeda

Eesti Rahva Muuseum alustas Eesti sordiaretust tutvustava viljapuuaia rajamist ning 19. mail peeti Pärimuste pargis Raadil maha istutustalgud. Kokku tulnud istutasid rohkem kui 20 Eestis aretatud sordiõunapuud.
Õunapuude istutamine on esimene etapp ERMi ja Eesti Maaülikooli pikaajaliseks planeeritud koostööst Eesti sordiaretuse näitamisel ja tutvustamisel. Koostööd kinnitasid ERMi direktor Alar Karis ja EMÜ rektor Mait Klaassen vahetult enne istutuse alguist sõlmitud koostöölepinguga.
Koostöö eesmärgiks seati teaduslike kollektsioonide säilitamine, arendamine ning eksponeerimine ja Eestis aretatud puu- ning marjasortide ekspositsiooni rajamine ning sordiaretuse kajastamine ERMi teemapargis. Muuseumi partneriks on EMÜ Põllumajandus- ja keskkonnainstituudi Polli aiandusuuringute keskus.
Tuleval kevadel on plaanis istutada aeda kõik Eestis aretatud ploomisordid. Lisaks sellele istutatakse tulevikus ka metsõunapuude salu ja marjapõõsad. Projekt on kavandatud paari-kolme aasta peale. Seejärel kavandab ERM haridusprogramme ERMi Pärimuste pargis.