Uudised

Kunagised maaülikooli välistudengid naasid kokkutulekule

Jällenägemisrõõmu, naeratusi ja kallistusi jagus 20. juuni õhtul peamaja aula fuajees, kuhu kogunes kirev rahvusvaheline seltskond. Kokku umbes poolsada inimest peamiselt Euroopa Liidu riikidest saabus tagasi Tartusse maaülikooli, kus õppides nad on veetnud meeldejääva perioodi oma elust. 20.–22. juunini peetav välistudengite kokkutuleku programm päädib Balti tudengite laulu- ja tantsupeo "Gaudeamus" avatseremooniaga.

Üle hulga aja uuesti Tartusse tulnuid tervitasid välissuhete spetsialistid õppeosakonnast. Teadusprorektor Ülle Jaakma andis aulas ülevaate maaülikooli tänasest tööst ning uutest teadussuundadest. Samuti tervitas külalisi rektor.
Kolme päeva vältel said kokku tulnud lisaks jällenägemisrõõmule osaleda tihedas programmis alates hommikuvõimlemisest ja lõpetades ekskursioonidega.

Ürituse eesmärk oli anda endistele üliõpilastele võimalus külastada suve kõige valgemal ajal oma ülikooli, näha sõpru, kohtuda uute inimestega ning ka kuulata, milliseid kogemusi said külalisüliõpilased meie koolist ning kuidas siin saadud teadmised on kujundanud nende karjääri.