Uudised

EMÜ korvpallivõistkond alustab hooaega suurte plaanidega

Foto: Erakogu
EMÜ korvpallimeeskond 16. augustil trennis.

Mullune esiliiga finalist ning üleminekumängudes meistriliigasse tõusta üritanud Eesti Maaülikooli korvpallivõistkond on saanud suvega juurde nooruslikku energiat ning treenib uueks hooajaks.

Treener Esko Tõnissoni kinnitusel on EMÜ võistkond praeguse seisuga komplekteeritud. Võistkonna koosseis on võrreldes möödunud aastaga muutunud. "Korvi alla oleme saanud lisajõudu juurde ja ka tagaliin sai teravat nooruslikku täiendust." Nüüd tuleb harjutada kokkumängu ja vaadata, kuidas koostöö sujuma hakkab, lisas ta.

Hooaja peamiseks eesmärgiks on esineda hästi Eesti esiliigas, kus lööb kaasa 12 võistkonda. Esimesed mängud algavad oktoobris. Töö käib ka selle nimel, et tõusta meistriliigasse, kinnitas treener.

Uuel hooajal on ka muutunud meistriliigasse pääsemise süsteem. Nimelt kerkib esiliiga võitnud võistkond automaatselt Eesti tugevaimasse liigasse.

Samuti otsib võistkond võimalusi mängida ka väljaspool Eestit. Tõnissoni sõnutsi on soov osaleda näiteks Euroopa üliõpilaste meistrivõistlustel Poolas 2019. aasta juulis, aga esmane eesmärk siiski hea esitlus esiliigas.

Uudis on seegi, et sel hooajal hakkavad korvpallureid ergutama EMÜ korvpallivõistkonna enda tantsutüdrukud. Katsed truppi tulevad 26. augustil kell 17 EMÜ spordihoones ja kõik soovijad on oodatud proovima.

Kõigist kodumängudest püüab meeskond teha ka otseülekanded videopildis läbi Youtube'i keskkonna.