Uudised

Polli kutsub tutvuma vähelevinud puuvilja- ja marjakultuuridega

Esmaspäeval, 10. septembril toimub Eesti Maaülikooli Polli Aiandusuuringute Keskuses vähelevinud kultuuride esitluspäev, kus tutvutakse kultuurpihlaka, söödava kuslapuu, toompihlaka ja aedmuraka perspektiivikamate liikide või sortidega. Esitletakse ka vähelevinud kultuuride kollektsioonidest kogutud fenoloogilisi ja majanduslikke vaatlusandmeid.

Teadur Kersti Kahu tutvustab istandiku rajamist ning iga-aastaseid hooldusvõtteid. Teadur Reelika Rätsep avaldab teavet uute marja- ja puuviljakultuuride positiivsest mõjust inimese tervisele. Olenemata sellest, et marjahooaeg on lõppemas, saab proovida vähelevinud kultuuride vilju ja valida nende seast oma lemmik. Samuti jagab teadur Liina Arus ja käsitööveinide tootja Külli Must olulisi nõuandeid ja nippe tootearenduse valdkonnast. Esitlustegevusse on kaasatud aianduse magistriõppe II kursuse üliõpilane Mailis Vinogradov.

 

Teadur Toivo Univer teeb pihlaka kollektsioonaias ülevaate ohust nii noortele kui vanematele pihlakataimedele ja selgitab, kuidas ohtu vältida või leevendada. Päeva lõpus on võimalik saada osa Seedri Puukool OÜ omaniku Elmar Zimmeri aastatepikkusest kogemustest vähelevinud kultuuride kasvatamisel.

Täpsema päevakava ja esinejatega on võimalik tutvuda SIIN.

Osavõtt on tasuta ja esitlustegevus toimub “Teadmussiirde pikaajaline programm aianduse tegevusvaldkonnas ” raames. Üritust toetab Euroopa Liit.