Uudised

Jaanus Randma pälvis rahvatantsuliikumise kõrgeima tunnustuse

Foto: Laulu- ja tantsupidu, autor Martin Pedaja

Möödunud reedel, 14. septembril pälvis Eesti Maaülikooli rahvatantsuansambel Tarbatu kunstiline juht Jaanus Randma Ullo Toomi rahvatantsustipendiumi. Stipendiumiga tunnustati Randma tööd ja pühendumist Eesti rahvatantsuliikumise edendamisel ja traditsiooni hoidmisel.

Lisaks pühendunud tööle kodumaal on Randma tegelenud ka Eesti rahvatantsu populariseerimisega väljaspool Eestit, näiteks Uus-Meremaal, Austraalias ja Lõuna-Koreas. Erialase karjääri jooksul on ta loonud mitmeid tantse, teiste hulgas näiteks 2014. aasta tantsupeo „Puudutuse aeg“ tants „Lilled juustes“.

Stipendiumit väljaandva Ullo Toomi Fondi esinaise Ilma Adamsoni sõnul väärtustatakse stipendiumiga rahvatantsualast tegevust ja panust traditsiooni säilimisse. „Tänavuse stipendiumi laureaadi Jaanus Randma puhul soovime tunnustada tema tööd pika ajaloo ja traditsioonidega Tarbatu ansambli juhendamisel ning õpetaja Enn Madi elutöö jätkamisel.“

1987. aastal loodud Ullo Toomi Fondi eesmärk on jäädvustada mälestust Ullo Toomist ning väärtustada rahvatantsualast tegevust. Ullo Toomi stipendium on rahvatantsuliikumise kõrgeim tunnustus, mille pälvib laureaat Eesti rahvatantsul põhineva silmapaistva tegevuse eest.

Soovime Jaanus Randmale palju õnne ja kerget jalga!