Uudised

EMÜ taastuvenergia keskust tunnustati aasta energiateo auhinnaga

Konverents „Taastuvate energiaallikate uurimine ja kasutamine“ ehk TEUK toimub tänavu juba kahekümnendat korda. Et tegemist on pikima ajalooga energeetikateemat käsitleva konverentsiga Eestis, tunnustati möödunud reedel maaülikooli konverentside sarja läbiviimise eest aasta energiateo auhinnaga.

Maaülikooli taastuvenergia keskuse juhataja Elis Vollmeri sõnul on väga rõõmustav saada tunnustust pikaajalise tegevuse eest. „Oleme suutnud mitte anda järgi survele muutuda rahvusvaheliseks. See võimaldab ühendada ühiskonda teadlaskonnaga, arendades temaatilist diskussiooni ettevõtjate, poliitikute, teadlaste ja laiema üldsuse vahel,“ rääkis Vollmer. Ta lisas, et sellisel kujul võimaldab TEUK panustada ka eesti teaduskeele arengusse, kuna konverentsiga käib kaasas eestikeelne artiklite kogumik.

Edaspidi on plaanis TEUKiga jätkata juba välja töötatud formaadis ja viisil. Senine kogemus on näidanud, et nii vastab konverents enim erinevate huvirühmade vajadustele, lõpetas Vollmer.

Igal aastal toimuval Energiamessil või Energiakonverentsil pärjatakse energiavaldkonnas tegutsevate erialaliitude ja organisatsioonide arvates suuremat tunnustust, avalikkuse tähelepanu ja austust väärivad teod auhinnaga ja õigusega kasutada tunnustusmärki.