Pressiteated

Mahekonverents: Vali mahetoit - hea sinule, hea loodusele!

Foto: Pexels

Homme, 3. mail toimub Tallinna Lauluväljakul konverents "Vali mahetoit –  hea sinule, hea loodusele!". 

Eestis on mahepõllumajandusmaa osakaal kogu põllumajandusmaast 21%, mis on Euroopa tipp. „Meie mahetoodangu mahud suurenevad pidevalt ning turule tuleb uusi põnevaid kohalikke tooteid. Mahetoitu pakutakse juba ka mõnedes lasteasutustes,“ rääkis maaülikooli mahekeskuse juhataja Elen Peetsmann mahesektori olukorrast ja võimalustest.

Konverentsil räägitakse, miks on mahetootmine oluline nii meile kui ka keskkonnale. „Kvaliteediuuringud näitavad, et mahetoit sisaldab rohkem antioksüdante ja vajalikke rasvhappeid. Samuti saame mahetoitu eelistades hoiduda näiteks pestitsiidide ja antibiootikumide jääkidest. Seega toetab mahetoit meie tervist,“ kirjeldas välislektor prof. Ewa Rembialkowska, kes räägib mahetoidu kvaliteedist ja mõjust tervisele.

Maaülikooli emeriitproferssor Anne Luik annab ülevaate toidutootmise ja keskkonna omavahelistest seostest. Mahetoiduturu olukorrast annab ülevaate Merit Mikk Mahepõllumajanduse Koostöökogust ning tarbija valikutest ja ootustest räägib Katrin Bats Rimi Food AS’ist. Oma kogemusi mahetoodete tootmisel, turustamisel ja edasiste plaanide osas jagavad mitmed maheettevõtted: auhindadega tunnustatud Pajumäe talu, äsja Eesti Parim Toiduaine Lääne-Eesti väikeettevõttelt 2019 ja Rahva Lemmik 2019 tiitli saanud Babycool beebipüreede tootja Saaregurmee, tervislikke ampstükke tootev Amoor ja kasemahla tootja Birchlagoon.

Lisainfo: https://www.eestikonverents.ee/mahekonverents

Konverentsi korraldab Eesti Maaülikool koostöös Mahepõllumajanduse Koostöökogu ja Eesti Konverentsidega.