Uudised

Metsaüliõpilased toovad rahvusvahelise nõupidamise Tartusse

Rahvusvaheline Metsaüliõpilaste Sümpoosion (IFSS) toimub tänavu esmakordselt Eestis. Alates 28. juulist kaks nädalat vältav üritus on IFSA ehk rahvusvahelise metsandustudengeid koondava katuseorganisatsiooni aasta kõige olulisem kokkusaamine, mille käigus valitakse organisatsioonile uus juhatus, ametitäitjad ning uuendatakse põhikirja.  

Maaülikoolis tegutseva Eesti Metsaüliõpilaste Seltsi 12-liikmelise korraldustiimi eestvedamisel koguneb sümpoosionile 95 metsandustudengit rohkem kui neljakümnest riigist. Kahe nädala jooksul külastatakse mitmeid tipptasemel metsandusettevõtteid, looduskauneid kohti ja kultuurisümboleid, mis annab võimaluse tutvustada Eestit ning siinset metsandussektorit. Lisaks väisatakse üheskoos Eesti Maaülikooli.

„Tänapäeval ei ole metsandus ainult lokaalne, vaid tuleb aru saada ka suuremast pildist. IFSA annab üliõpilastele selleks suurepärase võimaluse. Lisaks on sümpoosioni korraldamine põnev väljakutse, mis pakub uusi kogemusi ning suurendab tutvusringkonda,“ rääkis Marek Uri, IFSS 2019 üks eestvedajatest. Ka teise peakorraldaja Mari Tuvikese sõnul on IFSA läbi aastate pakkunud talle nii uusi teadmisi kui kogemusi, mis on hindamatud. „Tänavuse IFSS korraldamine on minu jaoks kui tänuavaldus kõige selle eest,“ lisas Tuvikene.

Sel sügisel 30. juubelit tähistav Eesti Metsaüliõpilaste Selts on IFSA liige olnud üle 20 aasta ning osalenud aastate jooksul nii sümpoosionitel, regionaalsetel kokkusaamistel kui ka teistel organisatsiooniga seotud üritustel.

 

Lisainfo:

Mari Tuvikene, +372 53544415

Kodulehelt https://ifss2019.ee/

Facebookist https://www.facebook.com/IFSS2019/

Instagramist https://www.instagram.com/ifss2019/