Uudised

Maaülikooli mahekeskus hoolitseb Tõnissonide maja eest

Vasakul Peeter Tõnisson kirjutamas sissekannet maaülikooli mahekeskuse külalisteraamatusse. Paremal Peeter Tõnissoni vaaronu ja riigimees Jaan Tõnisson.

Eelmisel nädalal külastas riigimees Jaan Tõnissoni venna, Jüri Tõnissoni poja-poeg Eesti Maaülikooli mahekeskust, mis asub 26 aastat tagasi maaülikoolile kingitud Tõnissonidele kuulunud hoones.

1993. aastal kinkis perekond Tõnissonide järeltulija Peeter Tõnisson maaülikoolile Kambja vallas Õssu külas asuva aiandustalu häärberi, kus edendada põllumajandusteadusi. Esivanemate häärberit ja aeda külastama tulnud Peeter Tõnisson oli liigutatud nähes, et tema vaarisale kuulunud maja on hoitud ja kasutuses tänini. Jüri Tõnisson oli eestlaste vanima ning omal ajal Eesti suurima Tõnissoni Wennaste Aia-Äri omanik ja tegevjuht.

Alates 2008. aastast tegutseb Eerika teel asuvas Tõnissonidele kuulunud hoones Eesti Maaülikooli mahekeskus, mille peamised tegevussuunad on mahepõllumajanduse teadus- ja rakendusuuringute edendamine ja tulemuste tutvustamine, keskkonnasäästlike eluviiside ja mahetoidu propageerimine ning mahesektori edendamine. Hoone teisel korrusel paiknevad Eesti Maaülikooli Rõhu katsejaama ruumid.