Uudised

Metsateadlased esindasid maaülikooli rahvusvahelisel kongressil

Vasakult: Hardi Tullus, Sirje Tullus, Sille Rebane, Tiia Drenkhan, Rein Drenkhan ja Tiit Maaten.

Oktoobri alguses kogunes ligi 2500 metsateadlast üle maailma Brasiilias toimunud IUFRO (International Union of Forest Research Organizations) XXV maailma kongressile „Forest Research and Cooperation for Sustainable Development“, et arutleda teemadel, nagu kliima soojenemine, metsade häiringud, invasiivsed haigused ja poliitika.

Seitse päeva väldanud kongressil peeti mitmetes paralleelsessioonides 1700 suulist ja 1000 posterettekannet. Viimaste puhul oldi innovaatilised: posterid kuvati ekraanidele ning autoril oli kuue minutiga võimalus tutvustada oma teadustööd ja selle peamisi tulemusi. Ühtlasi olid ettekanded abiks koostöövõimaluste leidmisel rahvusvaheliste kolleegidega.

Eestist esindas kohtumisel 11 osalejat: Eesti Maaülikoolist Hardi Tullus, Sirje Tullus, Paavo Kaimre, Rein Drenkhan, Tiia Drenkhan, Tiit Maaten, Sille Rebane, Pille Tomson ja Kalev Sepp, RMK esindaja Aigar Kallas ja IUFRO peakorteri esindaja Andre Purret.

IUFRO on metsateadlaste koostöövõrgustik, mis ühendab enam kui 15 000 teadlast ligi 700 organisatsioonist ja 126 riigist. Võrgustiku eesmärk on toetada ülemaailmset koostööd metsa ja metsaga seotud teaduse tegemisel ning täiendada arusaamist metsa ja puude ökoloogilistest, ökonoomilistest, kultuurilistest ja sotsiaalsetest aspektidest.