Uudised

Maaülikool asub valdkondlikult Eesti ülikoolidest kõrgeimal kohal

Äsja avalikustas maailma ülikoole pingeritta seadev organisatsioon QS Intelligence Unit tänavuse edetabeli, kus Eesti Maaülikooli positsioon on märkimisväärselt paranenud.

Kui viimastel aastatel on maaülikool kuulunud „QS World University Rankings by Subject“ edetabelis põllumajanduse ja metsanduse valdkondades kohtadele vahemikus 51 – 100, siis uute andmete põhjal on ülikool tasemelt tõusnud 50 parima sekka. Ilma konkreetse positsioonita on edetabelis esile tõstetud veel kolm maaülikooli valdkonda: veterinaar-, keskkonna- ning maa- ja veeteadused.

Eesti Maaülikooli rektor Mait Klaasseni sõnul on maaülikool ajanud läbi aastate kindlalt oma rida, edendades ja väärtustades omi valdkondi. „Edetabelikoht ei ole tulnud kergelt ja see on järjepideva sihikindla pingutuse tulemus. See on tunnustus eelkõige ülikooliperele suure ja kõrgetasemelise töö eest. Aitäh selle eest!“ lausus Klaassen.

QS Intelligence Uniti regionaalne juht Zoya Zaitseva õnnitles Eesti ülikoolidele saadetud kirjas maaülikooli 48. koha puhul ning kinnitas, et tegemist on Eesti ülikoolide läbi aegade kõrgeima kohaga maailmas. Ühtlasi väljendas ta rõõmu, et ka teised Eesti ülikoolid on edetabelites kerkinud.

Lisainfo: rektor Mait Klaassen, tel +372 5115663