Uudised

Bakalaureuseõppe viimane vastuvõtupäev kulges maaülikoolis aktiivselt

Foto: Risto Mets / EMÜ
Eesti Maaülikooli peahoone.

Esmaspäeval, 6. juuli südaööl lõppes vastuvõtt Eesti Maaülikooli bakalaureuseõppesse. Nagu tavaks, kujunes sellest vastuvõtuperioodi üks aktiivsemaid päevi ning võimalust esitada oma dokumente viimasel hetkel kasutasid tudengikandidaadid väga aktiivselt. Viimase seitsme tunni jooksul esitati veel enam kui 300 avaldust.

Õppeosakonna andmetel kujunes bakalaureuseastme keskmiseks konkursiks rohkem kui viis (5,13) kandidaati ühele õppekohale. Kokku esitati 2800 avaldust, mida on 750 võrra rohkem kui mullu.

Läbi aegade suurim hulk avaldusi esitati veterinaarmeditsiini (290) ning geodeesia, kinnisvara- ja maakorralduse (264) õppekavale. Kõige kõrgemaks kerkis konkurss aga hoopis maamajandusliku ettevõtluse ja finantsjuhtimise sessioonõppe alal, kus kandidaate ühele õppekohale on 16.

Pingereas järgnevad maamajanduslik ettevõtlus ja finantsjuhtimine päevaõppes (konkurss 13,3) ja keskkonnakaitse (konkurss 9,2). Tudengikandidaatide seas väga populaarseks osutus ka loodusturism (konkurss 7,85). Kõigi konkursinumbritega saab tutvuda sisseastumise infosüsteemi SAIS veebilehel.

Vastuvõtt jätkub veel magistriõppesse kuni 9. juulini ja doktoriõppe vastuvõtt lõppeb 10. augustil.