TOIDUAINETE TEHNOLOOGIA
Märksõnad: toiduainete töötlemine ja tehnoloogia.
Labori- ja konsultatsiooniteenused
• Uuringud tehnoloogiliste võtete ja režiimide mõjust piima- ja lihatoodete, pagari- ja kondiitritoodete ning jookide koostisele.
• Tootearenduskatsed toiduainete tehnoloogia laborites.
• Teadus- ja rakendusuuringud.
• Toiduainete keemiline, mikrobioloogiline, organoleptiline ja struktuurianalüüs jms.
Täienduskoolitus spetsialistidele, praktikumid ning õppepäevad kooliõpilastele ja teistele huvilistele
• Liha- ja lihasaaduste tehnoloogia.
• Piima- ja piimasaaduste tehnoloogia.
• Pagari- ja kondiitritoodete tehnoloogia
• Liha- ja piimatöötlemisseadmed.
• Toiduainete mikrobioloogia.
• Toiduainete pakendamine.
• Toiduainete sensoorne hindamine.
Ivi Jõudu
Tel 731 3348
E-post ivi.joudu@emu.ee
Toiduteaduse ja toiduainete tehnoloogia õppetool
http://vl.emu.ee/et/struktuur/toiduainete-tehnoloogia-osakond
TOIDUHÜGIEEN JA OHUTUS
- Toiduainete analüüs erinevatel kromatograafilistel (LC-Q-TOF-MS, LC-MS/MS) ja spektrofotomeetrilistel/fluorimeetrilistel meetoditel.
- Toiduhügieeni ja toiduohutuse alased ekspertarvamused ning riskihinnangud.
- Toidu mikrobioloogilise ohutuse, toidutoksikoloogia ja toidu tootmishügieeni alased konsultatsiooniteenused.
Toidu mikrobioloogilise ja keemilise ohutusega seonduvate juhend- ja õppematerjalide väljatöötamine.
Täienduskoolitus
- Toiduhügieen ja -ohutus, algaste.
- Toiduhügieen ja -ohutus keskaste.
- Toiduhügieen ja enesekontroll väikeettevõtetes/eraelamus toidu valmistamisel.
- Tootmishügieen ja sanitatsiooni korraldus.
- Tootmiskeskkonnast proovide võtmise põhimõtted ja meetodid.
- Enesekontrollisüsteemi loomine ja auditeerimine.
- Eeltingimusprogrammid ning toiduohutuse tagamise süsteemid.
- Põllumajandusloomade transport vastavalt loomakaitsenõuetele, pädevuskoolitus.
- Allergeeniohje toidukäitlemisettevõtte enesekontrolliplaanis.
- Sanitaar- ja hügieenikoolitus jahimeestele.
- Lihahügieen ja -inspektsioon.
- Liha ja lihatoodete ohutus ning tootmishügieen.
- Kala ja kalatoodete ohutus ning tootmishügieen.
- Toidu säiltamisnõuete ja säilimisaegade määramine.
- Toidu keemilised ohud.
- Toidupatogeenid.
- Listeria monocytogenes toidupatogeenina.
Mati Roasto
Tel 731 3433
E-post mati.roasto@emu.ee
Veterinaarse biomeditsiini ja toiduhügieeni õppetool
http://vl.emu.ee
Täiendav info veterinaarmeditsiini ja loomakasvatuse instituudi kodulehel.