Uudised

7. septembril avatakse Eesti Maaülikooli spordihoone

Esmaspäeval, 7. septembril kell 17 avatakse pidulikult Eesti Maaülikooli spordihoone. Tseremoonial osalevad maaülikooli rektor Mait Klaassen, Tartu linnapea Urmas Kruuse, haridus- ja teadusminister Tõnis Lukas, kultuuriminister Laine Jänes.

Uut spordihoonet on palutud avama ka maaülikooli spordiklubi veteranid, teiste seas Jaak Uudmäe, kes 1980. aasta olümpiamängudel võitis kolmikhüppes kuldmedali, Enn Sellik, kes samal olümpial saavutas 10 000 meetri jooksus 8. koha, ja Laine Erik-Kallas, kes 1964. aastal sai Tokyo olümpiamängudel 6. koha 800 meetri jooksus.  

4600 ruutmeetri suuruses hoones on profi- või harrastustasemel võimalik tegelda paarikümne alaga. Sportijate käsutuses on pallimängu-, aeroobika-, maadlus-, tõste- ja jõusaalid, suusabaas, saunad, lastenurk. Pealtvaatajaile on 500-kohaline tribüün. Hoonest väljas on rannavolle- ja tänavakorvpalliplatsid, auto- ja jalgrattaparklad.

Alates uuest õppeaastast saavad maaülikooli tudengid kehalise kasvatuse eest ka ainepunkte. Spordihoonesse on lisaks maaülikooli tudengitele-töötajatele oodatud igas vanuses linnakodanikud.

Maaülikooli spordiklubi juhataja Rait Rodi sõnul avardab uus hoone märgatavalt maaülikooli ja tartlaste sportimis- ning vaba aja sisustamise võimalusi. Tavapärasest erinev, väljavenitatud nurkade ja muruterrassidega ümbritsetud hoone muudab arhitektuuriliselt põnevamaks ka Tartu linnapilti ja seob tervikuks maaülikooli ülikoolilinnaku.

Spordihoone ehitas AS YIT Ehitus, projekteeris arhitektuuribüroo Salto AB. Ehituse maksumus oli 86 mln kr, sellest riik andis 23 mln ja Tartu linn 2 mln kr. Spordihoone ehitusleping sõlmiti 10. märtsil 2008, nurgakivi pandi 20. juunil 2008, hoone sai kasutusloa 14. augustil 2009.

Täpsem info: Rait Rodi, Eesti Maaülikooli spordiklubi juhataja, tel 528 2218.

 

1.09.2009