Uudised

Maaülikool ja spordihoone ehitaja saavutasid kompromissi

Eesti Maaülikool ja AS YIT Ehitus jõudsid mõlemaid pooli rahuldavale kokkuleppele, millega lõpetati kohtuvaidlus maaülikooli spordihoone mittetähtaegse ehitamise ja võlgnevusega seotud küsimustes.

22. detsembril 2009 kinnitas Tartu Maakohus Eesti Maaülikooli rektori Mait Klaasseni ja AS YIT Ehitus juhatuse liikme Toomas Rappi kokkulepitud kompromissvariandi, millega osapooled jõudsid üksmeelele spordihoone ehituse leppetrahvi määras seoses tööde teostamise tähtaja ületamisega. Kokkuleppega jõuti üksmeelele ka väiksemate ehitustehniliste küsimuste lahendamise osas, mille järel ei ole osapooltel teineteisele täiendavaid nõudeid ja hoonel jätkub vaidlusperioodil ehitaja poolt peatatud lepingujärgne garantiikohustus.

Mul on hea meel, et Eesti Maaülikool jõudis AS YIT Ehitusega aastavahetuse eel kokkuleppele. Loodetavasti tähendab see seda, et erimeelsused jäid eelmisesse aastasse ja järgnevatel aastatel jätkame tulemuslikku koostööd,“ ütles Eesti Maaülikooli rektor Mait Klaassen.

„Las möödunud aasta vaidlused jäävadki ainult vanasse aastasse. Edukat uut aastat Eesti Maaülikoolile ja sportlikku aastat kogu

Tartu rahvale,“ võttis vaidlusteema kokku AS YIT Ehitus juhatuse liige Toomas Rapp.

Spordihoone ehitusleping sõlmiti 10. märtsil 2008, lepingu maht oli algselt 86,2 mln kr, mis vähenes kompromissi tulemusena rakendatud leppetrahvi võrra.  Nurgakivi pandi 20. juunil 2008, hoone sai kasutusloa 14. augustil 2009.

 4600 ruutmeetri  suuruses spordihoones on pallimängu-, aeroobika-, maadlus-, tõste- ja jõusaalid, suusabaas, saunad ja lastenurk, lisaks asuvad  spordihoone kinnistul pallimänguplatsid, parklad jm. Spordihoone projekteeris arhitektuuribüroo Salto AB.

 

Valminud hoone oli ka Tartu aasta tegu 2009 üks nominente.

 

Täpsem info:

Mait Klaassen, Eesti Maaülikooli rektor, tel 7313200.

Toomas Rapp, AS YIT Ehitus juhatuse liige, tel 5066312.