Uudised

TalveAkadeemia 2010 jälgitav otseülekandena

Tudengite teaduskonverents TalveAkadeemia 2010 avab tänavu Läänemere keskkonnaprobleemide valdkonna.„Tahame, et kolme konverentsipäeva jooksul saaksid osalejad mõistmise, et meie igapäevased otsused mõjutavad merd.“ ütleb korraldaja Triin Nõu. TalveAkadeemia on otseülekandena jälgitav läbi TalveAkadeemia ja Tallinna Ülikooli veebi: www.talveakadeemia.ee ja www.tlu.ee/talveakadeemia.

TalveAkadeemia 2010 konverentsil „Läänemeri – vaga vesi, sügav põhi“ analüüsivad Eesti ja välismaa teadlased Läänemere keskkonnaprobleeme, nende põhjuseid ja võimalikke lahendusi. Looduskaitse ekspert Merle Kuris tutvustab Läänemere idaosa kaitsealasid, Maailma Looduse Fondi merenduse spetsialisti Sampsa Vilhuhnen räägib, kuidas Läänemerel võideldakse eutrofeerumisega ja Filipp Kruusvall tutvustab Tallinn 2011 merega seotud ettevõtmisi. Mõttevahetuses „Milline on Läänemere tulevik?“ osalevad Jüri-Ott Salm Eestimaa Looduse Fondist, Arne Taggo Pärnumaa Kalurite Ühingust ja riigikogu liige Aleksei Lotman, arutelu modereerib Kaja Peterson Säästva Eesti Instituudist.

„Seoses ehituses vajaminevate liivakoguste nõudluse suurenemisega, on hakatud uurima mitmeid liivamaardlaid Läänemeres. See on näide millised on majanduslikud huvid Läänemerel lähitulevikus,“ räägib mäeinsener Aire Västrik, kes TalveAkadeemial viib läbi grupitööd, mille raames tutvustatakse kuidas liiva kaevandmine võib mõjutada Läänemere keskkonda.

Konverentsi avapäeval tulevad ettekandmisele sügis-talvel toimunud TalveAkadeemia tudengite teadusartiklite konkursi parimad tööd. See on ainulaadne võimalus üliõpilastel tutvustada oma säästva arenguga seotud teadustööd laiemale publikule.

TalveAkadeemia 2010 konverents toimub 26.-28. veebruar Viinistu konverentsi ja -kultuurikeskuses.

TalveAkadeemiat toetavad Keskkonnainvesteeringute Keskus , Swedbanki noorteprojektide konkurss „Tähed Särama“, Eesti Maaülikool, Tallinna Tehnikaülikool, Tallinna Ülikool, Tartu Ülikool, Hasartmängumaksu Nõukogu, Haridus- ja teadusministeerium ja Edelaraudtee.

Infot programmi, esinejate ja konverentsi ülekande kohta leiad TalveAkadeemia kodulehelt www.talveakadeemia.ee


Lisainformatsioon:

Eeva Kauba
TalveAkadeemia 2010 projektijuht
eeva.kauba@talveakadeemia.ee
+372 55 528 323

Triin Nõu
TalveAkadeemia 2010 konverentsisisu tiimijuht
triin.nou@gmail.com
+372 53 585 680