Uudised

Maaülikooli tudengid kutsuvad maamessi ajal kevadet avastama

Eesti Maaülikooli maastikuarhitektuuritudengid köidavad maamessi ajal külastajate tähelepanu ülikoolilinnakusse väljapandud siltidega, mis rõhutavad: kevad on jõudnud maaülikooli õuele.

Meie ideeks on rõhutada maastikus toimuvaid kevadisi protsesse, et tekiks selline koomiksilaadne maastik,“ rääkis aktsiooni eestvedaja, maastikuarhitektuuritudeng Gloria Niin. „Näiteks mõne puu juures on silt: Näed, kuidas puud lähevad lehte! Paisu juures sillal on aga märge: Kuuled, kuidas vesi vuliseb?“
Sarnaseid tähelepanekuid ja kirjeldavaid lauseid leiab 22.-24. aprillini maaülikooli hoonete ümbrusest. Sildid peaks looma mõnusa meeleolu nii maamessile minejatele kui ka maaülikooliperele.

Maaülikool on seekord oma messiloleku jaganud teemapäevadeks.
Neljapäeval, 22.aprillil tutvustatakse põllumajandust, ökonoomikat, loomakasvatust, veterinaariat. Reedel, 23. aprillil on tähelepanu keskmes metsandus, keskkond, maastikuarhitektuur, maaehitus. Laupäeval, 24. aprillil tehnika, toidutehnoloogia.
Boksis on avatud ka väike mahla- ja piimabaar, kus huvilistele pakutakse keelekastet. Neljapäeval saab degusteerida mikromeiereis valmistatud võid ja marjapüreesid, laupäeval mahejäätist.

Iga päev on õues väljas Polli aiandusuuringute keskus ja Rõhu katsejaam istikute ja puuviljasaadustega.

Maamessi ajal on võimalik külastajatel kasutada maaülikooli spordihoones asuvat lastenurka (tasu eest). Lastenurgas valvab ja tegeleb lastega kasvataja.


Täpsem info:
tudengite sildiaktsioonist - Gloria Niin, maastikuarhitektuuri üliõpilane, tel 525 8172;
maaülikooli tegevustest maamessil - projektijuht Kadri Kalle, tel 731 3038, 524 6437