Uudised

2. juulil on maaülikoolis puuvilja- ja marjakasvatajate foorum

2. juulil algusega kell 10 on Eesti Maaülikooli aulas foorum „Tootjaorganisatsioon puuvilja- ja marjakasvatuses – ainuvõimalus tulevikus edasiliikumiseks“.

Foorumi avavad põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder ja maaülikooli rektor Mait Klaassen. Ettekannetes tutvustatakse Euroopa maade kogemusi tootjate ühistegevuse arendamisel ning kutsutakse ka meie puuvilja- ja marjakasvatajaid liituma vastse tootjarühmaga „Polli Fruit TÜ“.

Sõna saavad maaülikooli, põllumajandusministeeriumi, aiandusliidu, põllumajandus-kaubanduskoja, PRIA ja Taani puuviljandussektori tootjate ühistu esindajad. Päeva lõpetab paneeldiskussioon „Eesti puuviljanduse arengustsenaariumitest tulevikku vaadates“.

Foorumi korraldajaiks on Eesti Maaülikool ja AS Rõngu Aed.

„Meie puuvilja- ja marjakasvatajail on viimane aeg koonduda ühisesse organisatsiooni, et praegusest madalseisust välja tulla,“ lausus Rõngu Aia juhatuse esimees Toomas Rüütmann. „Ühistu annab eeskätt väiketootjaile turul suurema sõnaõiguse ja paremad võimalused toodete müügiks. Tunnustatud tootjaorganisatsioon on vajalik ka välisturule minekuks. Praegu pole tunnustatud puuviljatootjate ühistut vaid neljas Euroopa riigis – Luksemburis, Lätis, Leedus ja Eestis.“

Foorumi päevakavaga saab tutvuda siin: www.pollifruit.com

Täpsem info:

Ave Kikas, Eesti Maaülikooli Polli Aiandusuuringute Keskuse juhataja, tel51 32081

Toomas Rüütmann, AS Rõngu Aed juhatuse esimees, tel 5344 7665


Autor: Sirje Pärismaa

Allikas: Ave Kikas, Toomas Rüütmann