Uudised

Loomaarstiks tahtjaid soomlasi tänavu rohkem

Eesti Maaülikooli veterinaarmeditsiini eriala tasulise õppe 25 kohale astumiseks avaldas tänavu soovi 36 soomlast.

Maaülikooli välissuhete koordinaatori Külli Kõrgesaare sõnul laekus sel suvel loomaarstiõppesse soomlastelt avaldusi varasemast märksa rohkem. „Kui eelnevatel aastatel oleme saanud vastu võtta kõik tahtjad, siis seekord tuli ka hulk eitavaid vastuseid saata,“ lausus Kõrgesaar.

Paremusjärjestuse selgitamisel arvestati gümnaasiumi lõputunnistuse keskmist hinnet, bioloogia, keemia, matemaatika riigieksamite tulemusi ja motivatsioonikirja.

Soovi tasulises õppes loomaarstindust tudeerida (aastane õppemaks 88 550 kr) on avaldanud ka kolm eestlast.

„Erinevalt eestlastest tudengitest algab soomlastele õppetöö juba homme, 18. augustil eesti keele intensiivõppega,“ lisas Kõrgesaar.  „Varasematel aastatel on olnud soomlaste seas ka neid, kes oskavad eesti keelt mingil määral. Oli ka tänavu, kuid nemad ei ületanud vastuvõtukünnist.“

Maaülikooli tasulisse õppesse vastuvõttu on pikendatud kuni 31. augustini.

Infot vabadest õppekohtadest bakalaureuseõppe päevaõppes jagab Tiiu Lille  (tel 731 3048; tiiu.lille@emu.ee), bakalaureuseõppe kaugõppe kohta Aire Urbanovitš (tel 731 3026; aire.urbanovits@emu.ee)ja magistriõppe päevasest ja kaugõppest Piia Mäesaar (tel 731 3890;  piia.maesaar@emu.ee)

Täiendav info välistudengite kohta: Külli Kõrgesaar, õppeosakonna juhataja asetäitja välissuhete alal, tel 506 1732


Autor: Sirje Pärismaa

Allikas: Õppeosakond