Uudised

Maaülikooli laborid avavad teadlaste ööl oma uksed

24. septembril toimuval üle-euroopalisel teadlaste ööl saab Eesti Maaülikoolis näha angerjate märgistamist, piimatoodete valmistamist, robotlüpsi, biogaasi tootmist, betooni purustamist ning muid põnevaid katseid.

Õppehoonete uksed on avatud kella 16-22. Kreutzwaldi 5 fuajees näitavad limnoloogid angerjate märgistamist ja planktonorganisme ning lasevad kuulata kalade hääli.

Maaehituse osakond alustab samas majas oma programmiga kell 18. Näha saab
viimistlusmaterjalide ja looduskivide kollektsiooni, looduslikest materjalidest katsemaja, terase ja betooni tugevuse hindamist, puidu seen- ja mardikakahjustusi jpm.

Mikromeiereis (Kreutzwaldi 64) valmistatakse erinevaid piima- ja lihatooteid.

Zoomeedikumis (Kreutzwaldi 62) saab teha ringkäigu loomaskelettide muuseumis. Kes tahab näha aga elusaid loomi ja robotlüpsi, peab sõitma Märjale maaülikooli katselauta.

Kreutzwaldi 56 garaažikorpusse on aga oodatud tehnikasõbrad. Tutvustatakse päikeseküttesüsteemi, biogaasi tootmist, seadmete automaatjuhtimist.

Lähemalt maaülikooli kavadest: http://www.emu.ee/teadus/teadlaste-oo-/

AHHAA teadlaste öö tasuta buss väljub Raekoja platsi juurest kell 17.30, 18.30, 19.30, 20.30, 21.20. Marsruut: Raekoja plats, Botaanikaaed, Kreutzwaldi tn, Maaülikool, AHHAA Lõunakeskuses, Keemikum, Tamme Gümnaasium, Raekoja plats.

Teadlaste öö on teadusringkondi – ülikoole, akadeemiaid, teaduskeskusi, muuseume, laboratooriume – ühendav suurüritus, kus ühe öö(päeva) jooksul toimub palju erinevaid teadust ja teadlasi tutvustavaid üritusi atraktiivses ja lõbusas võtmes.

Lähem info: Anne Luik, Eesti Maaülikooli teadusprorektor, tel 731 3200, 515 1556


Autor: Sirje Pärismaa