Uudised

Täna tähistab maaülikool aastapäeva

Reedel, 12. novembril kell 12 toimub Eesti Maaülikooli peahoone aulas akadeemiline aktus, mille käigus kuulutatakse välja aasta tegu 2010 ja maaülikooli teaduse populariseerimise auhinna laureaadid, esmakordselt antakse üle aasta täienduskoolitaja auhind.

Aktuse avab rektor Mait Klaassen. Akadeemilise loengu „Loomakasvatusõppest ja –teadusest“ peab professor Olav Kärt.

Maaülikooli audoktoriks promoveeritakse Helsingi Ülikooli agrotehnika professor Jukka Ahokas, kes on oma tegevusega andnud olulise panuse maaülikooli erinevate instituutide arengusse, edendanud doktoriõpet ning rahvusvahelist teaduslikku koostööd.

Promoveeritakse ka uued doktorid, kes tänavu kaitsnud väitekirju: Brian Lassen, Oliver Sada, Merje Toome, Eve Runno-Paurson, Arvo Tullus, Kadrin Meremäe, Tairi Albert, Terje Elias, Anne Must.

Tartu linnapea Urmas Kruuse annab üle Raefondi stipendiumid ja preemiad. Stipendiumi laureaadid on Veronica Reimaa, Andre Purret, Juula Saar, Monika Liblik, Triin Nõu, Irja Kivimägi, Erkki Varrik, Kaarel Siim, Kaie Sassi, Ina Järve. Raefondi preemia saavad järgmised õppejõud: Arvo Leola, Heidi Soe, Toomas Tamm, Alida Kiis, Jüri Randjärv.

Spordistipendiumi saavad Kaisa Pajusalu ja Igor Syunin, RMK stipendiumi  Olav Looga ja Edvard Eelsalu, mahestipendiumi Angela Hiiesalu ja Viljar Veidenberg ning Baltic Agro stipendiumi Riin Muljar ja Mailiis Tampere.

Akadeemilise aktuse kavas on ka innovaatilise õppejõu tiitli ja teenetemedalite kätteandmine ning emeriitprofessorite austamine.

Täpsem info: Lea Michelson, Eesti Maaülikooli akadeemiline sekretär, tel 731 3063,  511 8621