Uudised

Maaülikool alustab seminarisarjaga „Mis on arengu mõte?“

Eesti Maaülikooli põllumajandus- ja keskkonnainstituudi ning keskkonnakaitse üliõpilaste seltsi eestvedamisel toimub 7. detsembril esimene seminar sarjast „Mis on arengu mõte?“.

Säästva arengu olemusest, selle ühiskondlikust ja eetilisest taustast ning probleemidest räägivad professor Raivo Vilu TTÜ keemiainstituudist ja Külli KeerusTÜ eetikakeskusest. Ettekannetele järgnevat arutelu modereerib Jüri Pilviste.

„Säästva arengu mõistest ei saada tihti aru või samastatakse seda keskkonnakaitsega,“ lausus maaülikooli rohelise ülikooli projektijuht Kadri Kalle.

„Tegelikkuses on see aga tunduvalt laiem ning puudutab kogu ühiskonnakorraldust. Seminarisarja eesmärgiks ongi näidata erinevate eluvaldkondade seoseid säästva arenguga.“

Seminaridele kutsutakse huvitavaid kõnelejaid nii maaülikoolist kui väljastpoolt rääkima erinevate nurkade alt, kuidas arengut saab mõista, mis selleks vajalik on ning milline areng saab ajas olla kestev ja jätkusuutlik. Kuulama, kaasa mõtlema ja küsimusi esitama on oodatud kõik huvilised.

Seminarisari kestab detsembrist aprillini, kokku toimub seitse seminari. Et iga seminar käsitleb erinevat valdkonda, ei ole vajalik osavõtt kõigist seminaridest, kuid loomulikult on see soovitatav.

Teisel seminaril 14. detsembril räägivad inimese mõjust loodusele ja selle mõjust arengule Marek Sammul Eesti Maaülikoolist ja Jüri-Ott SalmEestimaa Looduse Fondist.

Ettekannetele järgnevat arutelu modereerib Peep Mardiste.

Seminarid toimuvad maaülikooli peahoones ruumis 104 õhtul kell 18.15 ja kestavad kaks tundi.

 

Täpsem info: Kadri Kalle, Eesti Maaülikooli rohelise ülikooli projektijuht, tel 731 3038, 524 6437