Uudised

Maaülikooli kolmapäevaõhtul küsitakse: kuidas taimede keel mõjutab kliimat

13. aprillil algusega kell 17 toimub Baeri majas (Veski tn 4) järjekordne kohtumine sarjast „Maaülikooli kolmapäevaõhtud“. Sel korral kutsub taimefüsioloogia professor  Ülo Niinemets kaasa mõtlema teemal "Kuidas taimede "keel" mõjutab kliimat?".

„Taimed emiteerivad enam kui 30 000 erinevat orgaanilist molekuli, mis on tähtsateks stressisignaalideks ja kommunikatsioonivahenditeks suhteis taim-taim ning taim-loom,“ lausus Ülo Niinemets. Lisaks osalevad taimede poolt emiteeritavad orgaanilised ühendid fotokeemilistes reaktsioonides atmosfääris, mängides tähtsat rolli keskkonnamürgi osooni ja peenosakeste moodustumisel, samuti pilvede kondensatsioonituumade moodustumisel, mõjutades sellega kliimat regionaalses ja globaalses skaalas.

Ettekandele järgneb diskussioon.

Iga kuu teisel kolmapäeval asetleidvate kokkusaamiste eesmärgiks on lähendada Eesti Maaülikooli uurimissuundi ja pakkuda populaarteaduslikku ajaviidet nii maaülikooli töötajatele kui ka teistele huvilistele.

 

Täpsem info: Professor Ülo Niinemets, Eesti Maaülikooli põllumajandus- ja keskkonnainstituudi taimefüsioloogia osakonna juhataja, tel 5345 7189

 

Teate edastas:

Sirje Pärismaa
Eesti Maaülikool
Avalikkussuhete osakond
Peaspetsialist
Tel 731 3004, 5334 5004