Uudised

Loomaarstid õpivad metsloomade abistamist

Eesti Maaülikooli avatud ülikool korraldab 27.-29. aprillil  loomaarstidele kursuse, mille käigus õpitakse metsloomade abistamist ja esmaabi. 

Koolituse raames omandavad loomaarstid teadmisi, millistel juhtudel on vaja metsloomi või –linde aidata ning kuidas seda õigesti ja ohutult teha. Vaatluse all on ka eutanaasia ja anesteesia teema, olulisemad protseduurid metsloomade abistamisel. Analüüsitakse konkreetseid juhtumeid. Õppepäevade jooksul saab selgeks loomade transportimise korraldamine, ohutusnõuded metsloomadega tegelemisel ja antud valdkonna seadusandlus.

Lektoriteks on rahvusvaheliselt tunnustatud spetsialistid Chris Walzer ja Gabrielle Stalder Viini Veterinaarmeditsiini Ülikoolist ning Aleksander Semjonov ja Madis Leivits Eesti Maaülikoolist.

Metsloomade abistamise kursust korraldab maaülikool juba teist korda. Eelmisel aastal toimunud koolitus pälvis väga suurt huvi nii loomaarstide kui keskkonnaspetsialistide poolt.

 

Täpsem info: Aleksander Semjonov, Eesti Maaülikooli veterinaarmeditsiini tudeng, Tallinna Loomaaia spetsialist, tel 5560 5915

 

Teate koostas:

Sirje Pärismaa
Eesti Maaülikool
Avalikkussuhete osakond
Peaspetsialist
Tel 7313004, 53345004