Uudised

Archimedes toetab maaülikooli doktorantide teaduse populariseerimisprojekti "Elus teadus"

Maaülikooli doktorantide projekt "Elus teadus" pälvis toetuse riiklikul teaduse populariseerimise konkursil.

Haridus- ja teadusminister Jaak Aaviksoo kinnitas oma käskkirjaga teaduse populariseerimise 2011. aasta projektikonkursi tulemused ja eraldas võitnud projektide toetuseks kokku 152 253 eurot. 26 parimaks tunnistatud projekti seas oli ka Eesti Maaülikooli doktorantide projekt „Elus teadus“, mille rahastamiseks eraldatakse 7000 eurot.

Projekti raames korraldavad doktorandid üldhariduskoolide õpilastele teadusteemalisi töötubasid ja  tutvustavad noortele oma teadustegevust ja selle igapäevaelus rakendamist. Projekti eesmärgid on tähtsustada loodust, maaelu ja sellega seotud valdkondi, harida noori ja tekitada huvi teaduse vastu, arendada doktorantide oskusi tutvustada oma teadusteemat lihtsas keeles, tutvustada Eesti Maaülikooli tegevust. 

Tänavune projektikonkurss kuulutati välja 1. märtsil ning tähtajaks 4. aprilliks laekus rekordiliselt 114 taotlust, mille kogusumma oli 1 104 750,94 eurot. Konkursi eelarve on 152 253 eurot, seega ületas taotluste maht eelarve rohkem kui seitse korda.

Taotlusi hindas Haridus- ja Teadusministeeriumi ning sihtasutuse Archimedes esindajatest koosnev 9-liikmeline hindamiskomisjon. Hindamisel kaaluti projektide tegevuste mõjusid teaduse populariseerimisele, taotluste põhjendatust, eelarve mahtusid, taotleja varasemaid kogemusi teaduse populariseerimisel ning projektide panust teadusaasta 2011/2012 eesmärkide täitmisse.  


Autor: Sirje Pärismaa

Allikas: HTM