Uudised

Maaülikool korraldab rahvusvahelise erialakeelekonverentsi

2.-3. juunil toimub Eesti Maaülikoolis rahvusvaheline erialakeelekonverents Tartu 2011 Keel ja erialadevaheline koostöö: uusi suundi. 

„Tegemist on esimese omalaadse konverentsiga maaülikoolis,“ sõnas Eesti Maaülikooli keelekeskuse juhataja Ülle Sihver. „Selle eesmärk on arendada mõttevahetust erineva kogemusega Euroopa akadeemiliste ringkondade vahel erialakeele määratlemise ja väljundite osas.“

Konverentsil käsitletavad teemad on erialakeele (Language for Specific Purposes) mõiste ja positsioon üldkeele suhtes, erialakeele funktsioon kasutaja ja õpetaja jaoks ning erialakeele õpetamise metoodika.

Erialakeelekonverentsi peaettekandjad on prof Krista Vogelberg Tartu Ülikoolist ja Birthe Mousten Aarhusi Ülikoolist Taanist.

Krista Vogelbergi spetsiifika on kultuuridevahelise suhtluse uuringud, sh pragmaatika ja viisakusteooria. „Akadeemilise hariduse rahvusvaheline mõõde eeldab mitmekeelsust ja erinevate kultuuriruumide mõistmist,“ selgitas Sihver. „Teaduskommunikatsioonis on üleilmastumine kaasa toonud ka akadeemilise keeleoskuse tähtsuse suurenemise, kuna globaalne teadlastevaheline kommunikatsioon on teadussaavutuste edastamise aluseks.“

Taani Aarhusi ülikooli erialakeele uuringud on Euroopas kõrgelt tunnustatud, seetõttu on ülikooli esindaja Birthe Mousteni kogemuste pagas oluline erialakeele arendamise, õpetamise ja omandamise spetsiifika tundmaõppimisel.

Konverentsi 40 osalejat saabuvad lisaks Eesti ülikoolide esindajatele erinevatest Euroopa Liidu riikidest, samuti Venemaalt ja USA-st.

Konverentsi korraldab Eesti Maaülikooli keelekeskus.

Lisainfo: Ülle Sihver – EMÜ keelekeskuse juhataja, tel 731 3162, 512 3188, ylle.sihver@emu.ee

 

Konverentsi ajal müüb Allecto raamatupood peahoone aula ees raamatuid.


Marge Kohtla
Eesti Maaülikool
Avalikkussuhete osakond
Kommunikatsioonispetsialist
731 3044
503 5584
marge.kohtla@emu.ee