Uudised

Maaülikoolis lõpetab esimene lend tehnotroonikuid

Kolmapäeval, 8. juunil lõpetab Eesti Maaülikooli esimene lend tehnotroonikuid. Tehnotroonika eriala saab õppida alates 2007. aastast vaid Eesti Maaülikoolis. 

„Esimese lennu tehnotroonikud on spetsialiseerunud mehaanika suunale,“ selgitas Eesti Maaülikooli Tartu tehnikakolledži direktor Margus Arak. „Nende lõputööde üldistuseks võib öelda, et tegemist oli tööstusettevõtete ja Eesti Maaülikooli tehnikainstituudi laborites erinevate tehniliste lahenduste väljatöötamisega. Parimaks lõputööks oli Martti Tomsoni töö „Universaalne tugirakis sisepõlemismootorite katsestendile”, mis leiab rakenduse tulevaste tudengite õppevahendina tehnikainstituudi mootorite katselaboris.“

Tehnotroonika eriala moodustub neljast tehnikavaldkonna suunast: arvutustehnika, elektrotehnika, elektroonika ja mehaanika. Peale nelja-aastast rakenduskõrgharidusõpet on võimalik jätkata õpinguid magistrantuuris. Tehnotroonikud leiavad erialast tööd tehnoloogia valdkonnas või projekteerijatena.

Kokku lõpetab Eesti Maaülikooli tehnikainstituudi ja Tartu tehnikakolledži 101 tudengit, neist üheksa cum laude. 2011. aasta lend on üle kümne aasta suurim ning diplomitööde kaitsmine näitas, et tegemist on ka väga tugeva lennuga. Üks tootmistehnika magistritöö – portatiivne taimede kohtväetusseade – läheb Eesti  Patendiametis vormistamisele kasuliku mudelina.

Tehnikainstituut ja Tartu tehnikakolledž on Eesti Maaülikooli struktuuriüksused, kus tehnikakolledžis saab lisaks tehnotroonikale õppida biotehniliste süsteemide erialal, tehnikainstituudis aga ergonoomikat, energiakasutust ja tootmistehnikat.

Lisainfo: Margus Arak – Eesti Maaülikooli Tartu tehnikakolledži direktor, tel 731 3314, margus.arak@emu.ee

Lõpetajate nimekirja leiad siit.


Marge Kohtla
Eesti Maaülikool
Avalikkussuhete osakond
Kommunikatsioonispetsialist
731 3044
503 5584
marge.kohtla@emu.ee