Uudised

Eesti Maaülikool avab linnaruumis bakalaureuseprojektide näituse

Esmaspäeval, 20. juunil kell 19 avab Eesti Maaülikooli maastikuarhitektuuri osakond Tartus A.Haava ja Vabriku tänava nurgal maastikuarhitektide bakalaureuseprojektide näituse. 

2011. aasta lõputööde ülesandeks oli pakkuda lahendusi A. Haava tänava tühja platsi täitmiseks. „Lõpptulemuste hulgas on ideid minimaalse sekkumisega hooldusprojektist kuni spordikompleksi kohale tõstetud dramaatilise reljeefiga katusepargini,“ selgitas Eesti Maaülikooli maastikuarhitektuuri osakonna lektor Anna-Liisa Unt. „Pisikest aguliparki kombineeritakse nii koerte jalutusväljaku, palliplatside, laste päevakeskuse kui kohvikuga, lahenduste hulgas on mitmeid Eesti jaoks uudseid kombinatsioone elu- ja puhkefunktsioonist – elamud pargis. Viimane on ruumitüpoloogia, mille puhul elamul privaatne ruum puudub, elatakse otse keset avalikku ruumi, ent elanikul on õigus ruumi kasutamises aktiivselt kaasa rääkida.“

3+2 süsteemi bakalaureusetööd on Eesti Maaülikooli maastikuarhitektuuri osakonnas otsesed erialase probleemi lahendamise harjutused varasema traditsioonilise uurimustöö asemel. Kõigile lõpetajatele antakse sama projektala samade tingimustega, et lõpetajatel oleks võrdsetel alustel võimalik demonstreerida kolme aasta jooksul omandatud oskusi, teadmisi ja töövõtteid. „Põhirõhk ei ole projekteerimisprotsessis määravatel kitsendustel nagu projekteerimisnormid, detailplaneering ja eelarve, selle asemel julgustame üliõpilasi leidma probleemile parimat ja silmapaistvaimat lahendust,“ lisas Unt.

Bakalaureuseastme töid oli kokku 40, välja on pandud valik parimate tööde lühiülevaateid.

Kuna näitusel on eksponeeritud silmapaistvaimad lahendused, saab kõigi lõputööde kaustadega tutvuda teisipäeval, 21. juunil kell 17 avataval kõigi lõpetajate ülevaatenäitusel Eesti Maaülikooli metsamajas (Kreutzwaldi 5).

Näitus jääb õuel avatuks kuni 20. juulini.

Lisainfo: Anna-Liisa Unt – Eesti Maaülikooli maastikuarhitektuuri osakonna lektor, tel 56560165.


Marge Kohtla
Eesti Maaülikool
Avalikkussuhete osakond
Kommunikatsioonispetsialist
731 3003
503 5584
marge.kohtla@emu.ee