Uudised

Eesti Maaülikool ja Otepää vald alustavad koostööd

Esmaspäeval, 20. juunil kell 15.00 allkirjastavad Eesti Maaülikooli rektor Mait Klaassen ja Otepää vallavolikogu esimees Aivar Nigol ning vallavanem Andres Visnapuu ülikooli ja valla koostöösidemete arendamise raamlepingu. 

Eesti Maaülikooli rektor Mait Klaasseni sõnul on sõlmitav leping oluline loodussäästlikkuse ja elurikkuse säilitamise seisukohalt: „Otepää kui loodus- ja sotsiaalse keskkonna pärl vajab elukeskkonna mitmekesisuse säilitamiseks teadlaste abi ning seda saab just Eesti Maaülikool pakkuda. Kuna Otepääl on tegemist äärmiselt vaheldusrikka loodusega, siis seal läbiviidavad hooldus- ja maastikukujundustööd peavad olema hästi läbi mõeldud ja keskkonnasõbralikult majandatud. Eesti Maaülikoolis tudeerivad ja õpetavad maastikuarhitektid, maastikuhooldajad ja aianduseksperdid saavad Otepää vallale oma teadmistega appi tulla.“

Otepää vallavolikogu esimees Aivar Nigol kinnitas, et koostöö on mõlemapoolselt kasulik. “Lepingu sõlmimine on esimene samm koostöö arendamisel,” sõnas Aivar Nigol. “Otepää saab lepingu abil tulu Eesti Maaülikooli teaduspotentsiaalist ning õppeprotsessi praktilistest tulemustest ning ülikool konkreetse väljundi üliõpilaste õppetöö sidumiseks praktiliste ülesannetega.”

Eesti Maaülikool ja Otepää vald teevad koostööd õppetöö, teadus-, arendus- ja rakendustegevuse valdkondades. Näiteks on edaspidi Otepää vallal võimalus tellida Eesti Maaülikooli käest täiendõpet huvipakkuvatel teemadel ning pakkuda välja teemasid teadustöödeks. Eesti Maaülikool omakorda saab koostöös vallaga teha huvipakkuvaid rakendusuuringuid ja anda eksperthinnanguid Eesti Maaülikooli unikaalsetes vastutusvaldkondades.

 
Täiendav info:
Mait Klaassen - Eesti Maaülikooli rektor, tel 731 3200, rektor@emu.ee

Andres Visnapuu - Otepää vallavanem, tel 506 8712, vallavanem@otepaa.ee

 

Monika Otrokova
Otepää Vallavalitsus
Kommunikatsioonijuht
Tel: +372 7664 811
GSM:+372 505 8970
Faks: +372  766 1214
Monika.Otrokova@otepaa.ee
www.otepaa.ee

Marge Kohtla
Eesti Maaülikool
Avalikkussuhete osakond
Kommunikatsioonispetsialist
731 3003
503 5584
marge.kohtla@emu.ee