Uudised

Diplomi sai esimene loomade nahahaiguste spetsialist kogu Baltikumis

Eesti Maaülikooli dermatoloogia lektor ja loomaarst Svetlana Belova sooritas edukalt Euroopa Veterinaardermatoloogia Kolledži residentuuri eksami ning on nüüd esimene loomade nahahaiguste spetsialist kogu Baltikumis. Eesti Maaülikooli dermatoloogia lektor ja loomaarst Svetlana Belova sooritas edukalt Euroopa Veterinaardermatoloogia Kolledži residentuuri eksami ning on nüüd esimene loomade nahahaiguste spetsialist kogu Baltikumis. 

Svetlana Belova omandas Balti riikides esimese spetsialistina Euroopa Veterinaardermatoloogia Kolledži diplomi loomade nahahaiguste erialal. „Õppimine ülikoolis toimus peamiselt läbi praktikate – näiteks töö kliinikus, patsientide vastuvõtt,“ rääkis Belova. „Tegelda tuli nii koerte-kasside kui ka eksootiliste loomadega nagu näiteks madudega. Sain sealt hea praktika ka haruldaste haiguste, millega ma Eestis varem kokku ei olnud puutunud, ravimises.“

Vastse loomade nahahaiguste spetsialisti Svetlana Belova sõnul kavatseb ta pärast õpinguid jätkata tööd Eestis. „Zürichi ülikoolist saadud kogemus ja haridus on hindamatu. Olen kindel, et saan omandatut Eesti Maaülikoolis õpetades ja töötades edukalt kasutada,“ lisas Belova. Igal Euroopa Veterinaardermatoloogia Kolledži diplomandil on õigus võtta endale resident ja teda omakorda õpetada, konkurents soovijate vahel on tihe.

Veterinaardermatolooge Lätis, Leedus, Soomes, Norras ja Venemaal ei ole ühtegi. Rootsis on neid kolm, Šveitsis seitse ja Saksamaal kümme. 

Belova õpinguid on toetanud tema pere, Eesti Maaülikool, Eesti Väikeloomaarstide Selts ja Sihtasutus Archimedes.


Täpsem info: Svetlana Belova, tel 731 3727, sveta_belova@hotmail.com

Marge Kohtla
Eesti Maaülikool
Avalikkussuhete osakond
Kommunikatsioonispetsialist
731 3003
503 5584
marge.kohtla@emu.ee