Uudised

Eesti Maaülikool ootab linnarahvast külla

Neljapäeval, 29. septembril toimub Eesti Maaülikooli linnakus linnarahvapäev, mille raames toimub rongkäik, sügislaat, lasteraamatu esitlus ja juubelikontsert.

„Eesti Maaülikool tähistab tänavu oma 60. juubelit väga mitmekülgsete ettevõtmistega. Soovime oma juubelinädala ürituste kaudu linnakodanikele ja ka külalistele näidata, mida Eesti Maaülikool ühiskonnale anda on ning milliste valdkondade edendamisega tegeleb,“ ütles Eesti Maaülikooli rektor Mait Klaassen. „Ootame kõiki huvilisi homme linnarahvapäevale ning maaülikooli linnakusse kõrgkooli erinevate tahkudega tutvust tegema.“

Kell 15 tervitavad Eesti Maaülikooli rektor Mait Klaassen ja Tartu linnapea Urmas Kruuse Tartus raekoja platsil linnarahvast, sellele järgneb rongkäik kesklinnast maaülikooli linnakusse. Samal ajal algab maaülikooli linnakus spordihoone kõrval kodumaiste toodete sügislaat. Lisaks maaülikoolile on linnarahvapäeval koolile appi tulnud head koostööpartnerid, kelle valikus on palju erinevat talukaupa alates lihatoodetest kuni supi ja magusani. Laadalt saab keldrisse soetada ka talvekartuli, õunavaru ning veel enne talve mahaistutamiseks nii vilja- kui ilupuid. Põllumajandusmuuseumi eestvedamisel saab proovida rehepeksu, kartulitrükki, leivaküpsetamist, lambapügamist ja linalõugutamist. Eesti Maaülikooli tudengid näitavad kõigile huvilistele tõrvaajamist ning tutvustavad oma tegemisi.

Kell 17 esitletakse trükisooja lasteraamatut "Minu vanaema Kirjak. Tarkuseteri Eesti Maaülikoolist", mille iga huviline saab ka koju kaasa osta.

Kell 18 on kõik oodatud suurejoonelisele juubelikontserdile. Kontserdi esimeses osas tuleb sümfooniaorkestri esituses ettekandele maailma filmimuusika klassika ning teises osas esinevad ülikoolide kultuurikollektiivid. Kontserdi sissepääs on tasuta.

Täpsem info juubelisündmuste kohta: https://www.emu.ee/ylikoolist/eesti-maaulikool-60/