Uudised

Eesti Maaülikoolis räägitakse, kuidas taastuvenergeetikat enda huvides ära kasutada

Kolmapäeval, 12. oktoobril algusega kell 17 saab Eesti Maaülikooli taasalgavas kolmapäevalugude sarjas Tartus Baeri majas kuulata Eesti Maaülikooli tehnikainstituudi energeetika osakonna juhataja Andres Annuki ettekannet integreeritud energiasüsteemidest.

„Energiat on kaasaegsele inimkonnale vaja sama palju kui õhku, vett ja toitu. On ilmselge, et energia kallinemine võtab endale järjest suureneva osa meie eelarvest,“ rääkis professor Annuk. Traditsiooniliste energiavarude lõplikkus on jõudnud inimkonna teadvusse ning on kerkinud küsimus, kuidas minna edasi. „Peame muutma oma mõtlemist ning arendama jätkusuutlikku energeetikat. Taastuvenergia ressursid on igal pool meie ümber, näiteks päikese-, vee-, tuule- ja bioenergia. Need ressursid kataksid mitmekordselt ära meie energiavajadused, kuid millegipärast oleme nende kasutamisel enam kui tagasihoidlikud.“ Andres Annuk arutlebki oma ettekandes teemal, miks me täna neid ressursse piisavalt ei kasuta ja mida peaks tegema, et jõuda jätkusuutliku energeetikani.

Kolmapäevalugude teemad 2011-2012. õppeaastal:
12. oktoober – Andres Annuk „Integreeritud energiasüsteemid“
9. november – Anne Luik „Milleks elurikkus põllumajandusmaal“
14. detsember – Tõnu Püssa „Toidutoksikoloogilised uskumused ja tegelikkus“
11. jaanuar – Tiiu Kull „Taimede maaalune elu“
8. veebruar – Ülle Jaakma „Soovitud sugu järglased ja ravimilehmad – kas teadlaste uudishimu või tulus äri!“
14. märts – Kadri Karp „Eesti kui veinimaa“
11. aprill – Andres Kiviste „Mets ja matemaatika“
9. mai – Mait Kriipsalu „Jäätmed müügiks“

Eesti Maaülikooli kolmapäevaste teeõhtute eesmärgiks on lähendada maaülikooli uurimissuundi ja pakkuda populaarteaduslikku ajaviidet nii maaülikooli töötajatele kui ka teistele huvilistele. Teadlaste ettekannetele järgneb arutelu.

Kõik huvilised on Baeri majja (Veski 4) oodatud iga kuu teisel kolmapäeval kell 17.

Täpsem info: Andres Annuk – Eesti Maaülikooli tehnikainstituudi energeetika osakonna juhataja, tel 731 3322, e-post: andres.annuk@emu.ee