Uudised

Maaülikooli doktorandid said teaduse populariseerimise parima algatuse peapreemia

Eesti Maaülikooli doktorantide projekt „Elus teadus“ võitis SA Archimedese korraldatud konkursil peapreemia kategoorias „Parim uus algatus teaduse ja tehnoloogia populariseerimisel“.

„Elus teaduse“ projekti raames korraldab grupp aktiivseid maaülikooli doktorante üldhariduskoolides õpilastele teadusteemalisi töötubasid ja räägivad nendega teadusest „inimeste keeles“. Tunnid hõlmavad nii teoreetilist kui praktilist osa, doktorantide ettevalmistamiseks korraldatakse ka lühikursusi. „Elus teaduse“ projektijuht on metsanduse doktorant Kristi Teppo.

Hindamiskomisjoni esimees Taivo Raud kommenteeris võitu: „Entusiastlikud doktorandid on väga lühikese aja ning piiratud ressurssidega suutnud luua suure hulga (14) põhi- või keskkooli õppekavasse sobivat töötuba erinevatel loodustehnoloogia ja täppisteaduste teemadel.“ Samuti on Raua sõnul märkimisväärne, et projektis osaleb juba 20 doktoranti.

Haridus- ja teadusminister Jaak Aaviksoo käskkirjaga eraldati doktorantidele preemiana 2500 eurot. Auhindu anti konkursil välja kokku kuues kategoorias.

Maikuus pälvis „Elus teadus“ Archimedese korraldatud riiklikul teaduse populariseerimise projektikonkursil 7000-eurose toetuse.

Projektiga liitumine ja lisainfo: Kristi Teppo, kristi.teppo@gmail.com