Uudised

Homme esitletakse Eesti Maaülikoolis toiduainete käitlemise suurteost

Homme, 9. detsembril algusega kell 14 toimub Eesti Maaülikooli peahoone (Kreutzwaldi 1a) aulas raamatu "Toiduainetööstuse tootmishügieen" esitlus. Raamat on toiduainete temaatika põhjaliku ja oskusliku käsitlemise poolest esimene omalaadne eestikeelne trükis.

Raamatu kaaskoostaja, Eesti Maaülikooli toiduhügieeni dotsent Mati Roasto sõnul on raamat mõeldud kõikidele toiduainete käitlejatele, toiduohutuse ja kontrolliga tegelevatele spetsialistidele, ettevõtete toiduohutuse spetsialistidele ning toidu valdkondade üliõpilastele. Raamatu autoriteks on Eesti Maaülikooli õppejõud ja spetsialistid veterinaarse rahvatervishoiu, toiduhügieeni ja -ohutuse, toiduteaduse ja toiduainete tehnoloogia, veemajanduse ning tööohutuse valdkondadest, raamatu koostamisel osalesid peale Roasto ka Marko Breivel ning Priit Dreimann.

Homsel esitlusel teeb Mati Roasto ettekande tootmishügieenist ettevõtte strateegiana. Samuti esineb toidutoksikoloogia professor Tõnu Püssa ettekandega Eesti Maaülikooli toiduhügieeni osakonna teadustööst ja toiduainetööstuse esindaja Priit Dreimann annab ülevaate eeskujulikust sanitatsiooni korraldusest toiduaineid käitlevates ettevõtetes.

Ettekannete osa lõppedes saavad eelregistreerunud ettevõtete esindajad ühe tasuta raamatu eksemplari ning kõigil on võimalik osaleda ühises diskussioonis.