Uudised

Maaülikooli kolmapäevaõhtul võetakse ette väärarusaamad e-ainetest ja sojatoitudest

14. detsembril algusega kell 17 toimub Baeri majas (Veski tn 4, Tartu) järjekordne kohtumine sarjast „Maaülikooli kolmapäevaõhtud“. Sel korral kutsub Eesti Maaülikooli veterinaarmeditsiini ja loomakasvatuse instituudi toidu- ja keskkonnatoksikoloogia professor Tõnu Püssa kaasa mõtlema toidutoksikoloogiliste väärarusaamade teemal.

„Pole olemas absoluutseid ja muutumatuid toidutoksikoloogilisi tõdesid, hinnangud ühe või teise toiduaine kahjulikkusele võivad aja jooksul muutuda, heaks näiteks on siin kohv. Samuti püüan ümber lükata mõned väär- või  pooltõesed arusaamad nagu seda on näiteks e-ainete mürgisus,“ kommenteeris Tõnu Püssa homset ettekannet.

Ettekandele järgneb diskussioon.

Iga kuu teisel kolmapäeval toimuvate kokkusaamiste eesmärgiks on lähendada Eesti Maaülikooli uurimissuundi ja pakkuda populaarteaduslikku ajaviidet nii maaülikooli töötajatele kui ka teistele huvilistele. Loengusarja järgmine ettekanne toimub 11. jaanuaril, mil Eesti Maaülikooli põllumajandus- ja keskkonnainstituudi botaanika osakonna juhataja Tiiu Kull räägib taimede maa-alusest elust.

Täpsem info: Tõnu Püssa, Eesti Maaülikooli toidu- ja keskkonnatoksikoloogia professor ja vanemteadur, 731 3810, tonu.pyssa@emu.ee