Uudised

Maaülikooli kolmapäevaõhtul uuritakse, kui tulus võib olla ravimilehmade kasutamine

8. veebruaril toimus Baeri majas (Veski tn 4, Tartu) järjekordne kohtumine sarjast „Maaülikooli kolmapäevaõhtud“. Sel korral kutsus Eesti Maaülikooli veterinaarmeditsiini ja loomakasvatuse instituudi sigimisbioloogia osakonna juhataja, professor Ülle Jaakma kaasa mõtlema teemal „Soovitud sugu järglased ja ravimilehmad – kas teadlaste uudishimu või tulus äri?“

 

„Soovitud sugu järglaste saamine on tänaseks jõudnud piimakarjakasvatuse tavapraktikasse, ka kehaväline viljastamine on loomadel saamas rutiinseks protseduuriks, kuid ravimilehmade tegemine on sootuks raskem ülesanne. Kolmapäevaõhtul selgitan, milliste saavutusteni on maailmas jõutud ja millised uuringud Eesti Maaülikooli teadlastel sigimise biotehnoloogia valdkonnas käsil on,“ kommenteeris Ülle Jaakma homset ettekannet.

Ettekandele järgneb diskussioon.

Iga kuu teisel kolmapäeval toimuvate kokkusaamiste eesmärgiks on lähendada Eesti Maaülikooli uurimissuundi ja pakkuda populaarteaduslikku ajaviidet nii maaülikooli töötajatele kui ka teistele huvilistele. Loengusarja järgmine ettekanne toimub 14. märtsil, mil Eesti Maaülikooli põllumajandus- ja keskkonnainstituudi aianduse osakonna juhataja Kadri Karp räägib teemal „Eesti kui veinimaa“.