Uudised

Iirlased tutvuvad Eesti Maaülikoolis veterinaartehnikaga

Sel nädalal tõi rahvusvaheline Leonardo programm Tartusse kaheksa Iirimaa Cavani Instituudi loomakasvatuse eriala tudengit, kes proovivad muuhulgas kätt ka Eesti Maaülikooli loomakliinikus. Eesti Maaülikool on programmi ametlik partner.

Tudengitega kaasa tulnud tuutori Catherine McCollumi arvates on loomakliinik neile huvitavaks väljakutseks. „Eesti Maaülikoolis on veterinaaria osa mõneti teadusliku kallakuga, seega on kliinikus väga kaasaegne varustus, mida tudengid kodumaal väga tihti ei kohta,“ kommenteeris ta.

Kaheksa tudengit on kahe nädala jooksul ära jaotatud Eesti Maaülikooli loomakliiniku, Farmax Loomakliiniku ja Loomade Hotelli, Jõudluskontrolli Keskuse ja Tartu Koduta Loomade Varjupaiga vahel. Praktikandid vahetavad nädala jooksul kohti, nii et kõik saavad proovida nii loomade ravimist kui ka näha, kuidas käib Jõudluskontrolli Keskuses piima kvaliteedikontroll.

Lisaks kümnele tööpäevale on iirlastel kavas kahe nädala jooksul külastada ka Elistvere loomaparki ning käia Otepääl kelgutamas. Praegu loomakliinikus töötavad Jessica ja Ailbhe külastasid ka Eesti Maaülikooli Märja katsefarmi, kus lehmadele siirdatakse geneetiliselt modifitseeritud embrüoid, eesmärgiga saada lehm, kelle piim sisaldab insuliini.