Uudised

Eesti Maaülikooli Joosep Tootsi Fondis vahetusid juhid

Eesti Maaülikooli nõukogu nimetas Eesti Maaülikooli Joosep Tootsi Fondi uued nõukogu liikmed. Nõukogu koosolekul valiti nõukogu esimeheks Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja juhataja Roomet Sõrmus ning fondi juhatuse liikmeks määrati Kadri Kalle.

„Eesti Maaülikooli vilistlasena on mul hea meel, et saan anda oma panuse maaülikooli arengusse. Koostöösidemete tugevdamine ettevõtjate ning ülikooli vahel on väga oluline nii õppeprotsessi parandamiseks kui ka teadussaavutuste laialdasemaks rakendamiseks ühiskonnas,“ sõnas fondi uus nõukogu esimees Roomet Sõrmus. „Kutsun kõiki maamajandusvaldkonna ettevõtjaid üles koostööle Joosep Tootsi Fondiga, et üheskoos toetada andekaid üliõpilasi ning aidata kaasa kvalifitseeritud tööjõu pealekasvule valdkonna kestlikuks arenguks ,“ lisas ta.

Nõukogu liikmena jätkab Eesti Maaülikooli põllumajandus- ja keskkonnainstituudi direktor Aret Vooremäe ning uueks nõukogu liikmeks nimetati maaülikooli turundus- ja kommunikatsiooniosakonna juhataja kt Kairit Prits.

Senised nõukogu liikmed Hardi Tullus ja Jaak Nigul ning juhatuse liige Priit Pajuste avaldasid soovi lahkuda seoses muude töökohustuste täitmisega.

Eesti Maaülikooli Joosep Tootsi Fondi eesmärkideks on sihipäraste rahaliste vahendite kogumise ja jagamise kaudu toetada Eesti Maaülikooli arengut ning anda avaliku konkursi korras preemiaid ning stipendiume. Lisaks on 2006. aastal asutatud fondi eesmärk toetada ülikooli ja ettevõtjate koostööd ning finantseerida uurimis- ja arendusprojekte kultuuri, teaduse ja hariduse valdkondades.