Uudised

Kaheteistkümne ülikooli juhid kogunevad Tartus

Homme, 3. mail kirjutavad Eesti Maaülikool ja veel 11 ülikooli esindajad Tartus NOVA ja BOVA võrgustike ühisseminaril alla lepingule, mis ühendab Põhja-Euroopa ja Baltikumi ülikoolid õppe- ja teadusalases koostöös. Leping allkirjastatakse AHHAA keskuse ruumis Laika kell 17.

„See leping on justkui abieluvande uuendamine – 2008. aastal leppisid Põhja-Euroopa ülikoolide võrgustik NOVA ja Baltikumi ülikoolide võrgustik BOVA omavahelises koostöös kokku,“ kommenteeris BOVA võrgustiku sekretär Ruta Zaleckite. „Selle nädala konverents on aga esimene ühissündmus ning me loodame, et võrgustike omavahelise sideme tugevnemine – tegelik akadeemikute ühte ruumi saamine – tõstab ülikoolide õppekvaliteeti ja tudengite konkurentsivõimet.“

Eesti Maaülikool on pikaaegne BOVA võrgustiku liige ning see on ülikoolile mitmekülgselt kasulik olnud. Et mõlema võrgustiku põhiliseks väljundiks on professionaalsete ja lühiajaliste doktori- ja magistritaseme kursuste korraldamine, on maaülikooli tudengid ühelt poolt saanud neil osaleda, kuid Eesti Maaülikool on mitmeid kursuseid ka ise korraldanud. Samal ajal on viimase paari aasta jooksul NOVA ja BOVA üksteisele lähenenud, mis tähendab, et seminaridel kohtuvad nüüd Baltikumi ja põhjamaade tudengid ning akadeemikud.

Konverents „NOVA BOVA Seminar: Bridging Countries – Bridging Generations“ kestab kestab 3.-5. maini, kuigi NOVA ja BOVA võrgustiku ülikoolide rektorid ja dekaanid kohtuvad Eesti Maaülikoolis juba täna, 2. mail kell 16. Üritus toimub Dorpati Konverentsikeskuses, AHHAA Keskuses ja Eesti Maaülikoolis ning võõrustab ligi 130 osalejat.

Baltikumi võrgustik BOVA koondab endas nelja ülikooli ning Põhja-Euroopa võrgustik NOVA kaheksat ülikooli, kellest kaks on esindatud kahe teaduskonnaga. Liikmetena on muuhulgas kohal Kopenhaageni Ülikool, Helsingi Ülikool, Islandi Põllumajandusülikool, Läti Põllumajandusülikool ja Rootsi Põllumajandusteaduste Ülikool.