Uudised

Tartus toimus rahvusvaheline seminar haljasalade majandamisest

12-13. septembril toimus Eesti-Läti-Venemaa ühisprojekti „GreenMan“ raames, mille partneriteks Eesti poole pealt on Peipsi Koostöö Keskus, Eesti Maaülikool ja Tartu Linnavalitsus, haljasalade majandamise seminar „Keskkonna planeerimine linnaaladel  (“Environment Management in Urban Areas”). Seminarist võtsid osa Eesti, Läti ja Vene piirialade suuremate linnade – Tartu, Rezekne ja Pihkva – haljasalade majandamisega tegelevad spetsialistid.

Projekti peaeesmärgiks on parandada olemasolevate haljasalade olukorda ja suurendada roheluse hulka linnapildis. Tartus luuakse projekti käigus Emajõe ja Anne kanali vahelisele alale sõpruse allee ja Atlantise lähedale rosaarium. Lisaks koostatakse Mathieseni pargi taastamiseks tehniline dokumentatsioon.

 „Tegemist oli projekti avaseminariga, korraldati mitte ainult projektipartneritele, vaid haljasalade majandamise seisukohast olulistele isikutele – linnavalituste haljasalade majandamise otsustamisega seotud isikute ja ülikooli haljasalade majandamisega seotud inimestele teadmiste vahetamiseks ning uute saamiseks,“ kommenteeris Eesti Maaülikooli maastikuarhitektuuri doktorant Jekaterina Balicka.

Projekt on rahastatud Euroopa naabrus- ja partnerlusinstrumendi Eesti – Läti – Vene piiriülese koostöö programmi 2007 – 2013 vahenditest. Programmi eesmärgiks on tõsta piirkonna konkurentsivõimet, kasutades ära selle asukohta Euroopa Liidu ja Vene Föderatsiooni ristteedel. Projekti eelarve on ligikaudu 1 948 000 EUR, Euroopa Liit katab sellest umbes 1 753 000 EUR.

Lisainfot projekti kohta leiab leheküljelt: http://greenmanproject.org/