Uudised

Maaülikooli korraldatud Tartu Linnasprindi hooajast võttis osa rekordilised 1106 osalejat

26. septembril toimus Tartu Linnasprindi kuuenda hooaja viimane, III etapp, millega pandi väärikas punkt Tartu Linnasprint 2012 hooajale ning selgitati välja parimad paarisorienteerujad. Tänase etapi järel on meeste arvestuses üldvõitjad Kaur Kase ja Mattias Rennel, parim naispaar oli koosseisus Heleene Tambet ja Marili Zimmermann. Koolinoorte arvestuses olid üldarvestuse parimad poisid Rimmo Rõõm ja Gregor Soodla, neidude üldarvestuse parimad olid Madli-Johanna Maidla ja Kristiina Laht.

Parim kool Tartu Linnasprindi üldarvestuses oli Tartu Kommertsgümnaasium, kes haaras Tartu Hugo Treffneri Gümnaasiumi ja Tartu Kivilinna Gümnaasiumi ees endale ka Tartu linna meistritiitli paarisorienteerumises. Kokku sai üldarvestuses tulemuse kirja 12 kooli.

Tänase, III etapi parimad mehed olid Kristo Heinmann ja Kenny Kivikas, naiste arvestuses sai täna esikoha paar Heleene Tambet ja Marili Zimmermann. Parim neiudude paar tänasel etapil tuli Hugo Treffneri Gümnaasiumist koosseisus Madli-Johanna Maidla ja Kristiina Laht. Parimad  noormehed rajal olid Karl Martin Alnek ja Vootele Jagomägi.

Kokku osales selle hooaja jooksul Tartu Linnasprindi etappidel tervelt 1106 inimest ehk 553 võistluspaari.  „Mul on väga hea meel, et orienteerumine Tartu linnas on osutunud nii populaarseks,” sõnab ürituse peakorraldaja Tauri Tilk. „Tartu on kahtlemata eriline linn, mis pakub osalejatele vaheldusrikast maastikku, mõnusat õhustikku ja vapustavat kogemust linnas orienteerumises. Mitte üheski teises linnas ei laiu keset linna kaunist Toomemäge, mis oma tõusude, laskumiste ja vaatamisväärsustega ei jäta külmaks ühtegi spordihuvilist,” lisas Tilk.

Kokku kuulus Tartu Linnasprindi 2012. aasta hooaaega kolm paarisorienteerumise etappi, millele lisasid põnevust ööpimeduses toimunud paarisorienteerumine ning teateorienteerumine.

Kõikide etappide rajakaardid on nähtaval siin: http://linnasprint.emu.ee/ajalugu/2012-hooaeg/kaardid-2012/

Kõikide etappide tulemused on leitavad siin: http://linnasprint.emu.ee/ajalugu/2012-hooaeg/tulemused/iii-etapp-16-september-2012/

Kõiki spordisõpru oodatakse taas Tartu Linnasprindi radadele juba 20. märtsil 2013!