Uudised

Eesti Maaülikoolis on sügisvaheajal tudengivarjunädal

22.-26. oktoobril toimub Eesti Maaülikoolis tudengivarjunädal, millest on oodatud osa võtma abituriendid, kes on leidnud Eesti Maaülikoolist mõne huvipakkuva eriala. Tudengivarjunädalal pakutakse erakordset võimalust oma tulevase erialaga tutvust teha juba enne sellele õppima asumist, olles terve päeva varjuks mõnele maaülikooli üliõpilasele, kes juba õpib sel erialal.

Maaülikooli üliõpilasesinduse korraldatav tudengivarjunädal, mis on traditsiooniliselt ühte langenud koolivaheajaga, on toimunud juba 2010. aasta kevadest. Kui varasemalt on üliõpilasesinduse sekretäri Merily Remma sõnul populaarseimateks olnud veterinaarmeditsiin ning loodusvarade kasutamine ja -kaitse, siis tänaseks laekunud sooviavalduste põhjal tuntakse enam huvi majandus- ja sotsiaalvaldkonna erialade ning maastikuarhitektuuri vastu. Seekordsele tudengivarjunädalale on end registreerinud juba 30 huvilist.

„Tudengivarjunädalal saavad tulevased üliõpilased ülevaate nii huvipakkuva eriala sisust akadeemilistest loengute jälgimise läbi, kuid kindlasti õpivad nad tundma ka tudengielu muid külgi – aktiivset seltsielu ning erinevaid vaba aja veetmise võimalusi. Kuna tudengivarjunädal on osutunud väga populaarseks, korraldab Eesti Maaülikooli üliõpilasesindus seda kindlasti ka kevadisel koolivaheajal,“ lisab Merily Remma.