Uudised

Maaülikool tähistab aastapäeva akadeemilise aktusega

Reedel, 9. novembril kell 12 toimub Eesti Maaülikooli peahoone aulas akadeemiline aktus. Aktusel promoveeritakse audoktor professor Urs Niggli, samuti 18 uut doktorit.

Professor Urs Niggli töötab alates 1990. aastast Šveitsi mahepõllumajanduse instituudi FiBL direktorina. Ta on Kassel/Witzenhauseni ülikooli audoktor, samas ülikoolis õpetab ta mahepõllumajandust Euroopa Liidus. Lisaks sellele õpetab ta Zürichi tehnikakõrgkoolis jätkusuutlikku põllumajandust ja mahepõllumajandust. Käesoleval ajal on ta Šveitsis asuva rahvusvahelise põllumajanduse, töötleva tööstuse ja kaubandusettevõtete inspektsiooni- ja litsentsiettevõtte Bio.Inspecta AG asepresident. Ta on avaldanud ligi 200 uurimust ja artiklit teadusajakirjades, konverentsitoimetistes, raamatutes ja ajakirjades.

Aktusel peab akadeemilise loengu „Metsanduse hea tava” Eesti Maaülikooli metsandus- ja maaehitusinstituudi metsakasvatuse professor Hardi Tullus.

Kavas on veel teenetemedalite kätteandmine, teaduse populariseerimise auhinna laureaatide esitlemine ning stipendiumide kätteandmine. Aktusel kuulutatakse välja Aasta Tegu 2012 ning nimetatakse aasta vilistlane.

Muusikaline osa on Tartu Akadeemiliselt Meeskoorilt Alo Ritsingu juhatusel ja Ly Laurilt akordionil.