Uudised

Tehnikamaja tunnustati „Nutika energialahenduse“ tiitliga

Tartus korraldatud konkursi „Nutikas energialahendus 2012“ võtjateks tunnistati Eesti Maaülikooli Tehnikamaja, madalenergiamaja Hommiku 6b ja kortermaja Kaunase pst 19.

 "Lisaks parimate energialahenduste väljaselgitamisele ja nende kasutusele võtjate tunnustamisele on konkursi oluliseks eesmärgiks juhtida tähelepanu energia aruka kasutamise vajadusele ning tänapäevastele tehnilistele ja tehnoloogilistele võimalustele, „kommenteeris Tartu abilinnapea Raimond Tamm. „Nutikad energia säästmisele suunatud lahendused aitavad üha kallinevate energiahindade tingimustes oluliselt kulusid kokku hoida.“

Eesti Maaülikooli Tehnikamajas on kasutusele võetud mitmed energiat säästvad lahendused – ära kasutatakse lifti liikumisel tekkiv energia, ruumide temperatuuri reguleeritakse automaatika ning termostaatventiilide abil, kulutades sel viisil vähem kaugküttesoojust. Valgustite töö on reguleeritud liikumis- ja valgustatuse andurite abil ning hiljuti avatud katelseadmete labor on ühendatud hoone küttesüsteemiga, võimaldades seal tekkivat soojusenergiat kasutada hoone kütmiseks.