Uudised

Maaülikooli kolmapäevaõhtul räägitakse sellest, miks masinad inimese välja söövad

Kolmapäeval, 10. aprillil algusega kell 17 räägib Eesti Maaülikooli tehnikainstituudi farmitehnika ja ergonoomika osakonna biotehniliste süsteemide dotsent Arvo Leola kolmapäevalugude sarjas Baeri majas (Veski 4) teemal „Inimlik ja loomalik töökeskkond karjalaudas“. 

„Kokkuvõtvalt võiks teemavaliku kohta öelda märksõnad: loom, sealhulgas inimene; tehnika, sealhulgas inimmasin ehk robot; ning karjalaut ehk loomahoone. Karjalauda töökeskkonda mõjutavad kõik, kes seal sees on,“ rääkis dotsent Arvo Leola. „Töökeskkond on nende osapoolte kompromissiderohke koostöö ühe osapoole – inimese – toitmiseks.“ Teema on Leola hinnangul oluline just seetõttu, et inimesed võiksid natuke huvi tunda, kust ja kuidas nende kõhutäis tuleb. Leola lisas, et tänase päeva valitsev trend on inimene töökeskkonnast välja tõrjuda ja asendada masinatega: „Põhjuseks on see, et inimene pole töökindel.“

Eesti Maaülikooli kolmapäevaste teeõhtute eesmärgiks on lähendada ja tutvustada huvilistele populaarteaduslikus valguses maaülikooli uurimissuundi. Teadlaste ettekannetele järgneb arutelu.

Kõik huvilised on Baeri majja (Veski 4) oodatud iga kuu teisel kolmapäeval kell 17.

Kolmapäevalugude sarjas saab sel kevadel veel kuulata 8. mail Hardi Tulluse ettekannet „Mets kui keskkond ja ressurss“