Uudised

Maaülikoolis kaitstud doktoritöö tunnistati plagiaadiks

Täna, 16. aprillil otsustas Eesti Maaülikooli tehnikateaduste alaste doktoritööde kaitsmiskomisjon tunnistada Andres Menindi doktoritöö „Peculiarities of pretreatment and fuels refining of biomass” („Biomassi eeltöötluse ja kütusteks väärindamise iseärasused“) plagiaadiks  ning tühistada kaitsmiskomisjoni otsuse, millega anti Andres Menindile filosoofiadoktori kraad (PhD) bioenergeetika erialal.

Eesti Maaülikooli õppeosakonnale laekunud vihje järel telliti ekspertiis, mille käigus kontrolliti kõnealuse töö teksti kolme plagiaadituvastusprogrammiga ning saadud tulemusi analüüsiti arvestades rahvusvahelist praktikat. Ekspertide hinnangul oli Andres Menindi doktoritöö näol tegemist plagiaadiga.

 

Eesti Maaülikooli õppeprorektor Paavo Kaimre sõnul on tegemist kahetsusväärse juhtumiga: „Tegemist on esmakordselt ülikooli ajaloos doktoritöö tunnistamisega plagiaadiks ning doktorikraadi tühistamisega. Kõnealuses töös on kasutatud lõike teiste autorite töödest, nendele korrektselt viitamata, millega on rikutud nii ülikoolis kehtivat korda, autoriõiguse seadust kui ka teadlaste eetikakoodeksit.“

 

 

Lisainfo: Paavo Kaimre, Eesti Maaülikooli õppeprorektor, tel: 731 3200, paavo.kaimre@emu.ee