Uudised

Lõpetab Eesti Maaülikooli pereülikooli esimene lend

Laupäeval, 8. juunil saavad Võrtsjärve õppekeskuses tunnistused Eesti Maaülikooli pereülikoolis osalejad, kokku lõpetab pereülikooli esimese lennu 55 inimest.

„Pereülikooli esimene aasta oli väga edukas ja positiivne tagasiside osalejatelt innustab jätkama ka järgmisel õppeaastal,“ ütles Eesti Maaülikooli pereülikooli eestvedaja, avatud ülikooli juhataja Riin Kikkas. „Rõõm oli näha osalejate huvi maaülikoolis pakutavate tegevusvaldkondade vastu ja laste aktiivset osavõttu erinevates töötubades.“

Pereülikooli esimene õppeaasta lõpetatakse kala- ja järvepäevaga. Limnoloogiakeskuse vanemteadur Arvo Tuvikene räägib osalejatele kalade häältest ja huvitavatest faktidest kalade kohta. Pärast loengut tervitab lõpetajaid ja annab üle tunnistused Eesti Maaülikooli rektor Mait Klaassen.

2012/2013. õppeaastal toimus pereülikooli programmis üheksa õppepäeva erinevatel teemadel. Räägiti tervislikust toidust, päikeseenergiast, koerte käitumisest, pere-eelarvest, hoonete soojustamisest, müra mõjudest, viljapuude lõikamisest ja metsapuude kasvamisest. Tunnistuse saamise eelduseks on vähemalt pooltel õppepäevadel osalemine. Õppetöö viisid läbi Eesti Maaülikooli professorid, teadlased ja spetsialistid.

Pereülikoolis õppijad on peamiselt Tartust ja Tartumaalt, aga õppureid on ka Tallinnast ja Rakverest. Igal õppepäeval küündis osalejate arv kuni 70 inimeseni. Pereülikoolis osalenud laste vanus oli 4-15 eluaastat.

Pereülikool jätkub 2013/2014. õppeaastal. Esimene õppepäev toimub 7. septembril, siis räägitakse köögiviljade kasvatamisest. Õppepäevad  jätkuvad iga kuu teisel laupäeval algusega kell 11.00. Registreerimine pereülikooli algab augustis.

Pereülikooli valiti Tartu aasta 2012 laste- ja noortesõbralikumaks teoks.

 

Lisainfo: Riin Kikkas, Eesti Maaülikooli avatud ülikooli juhataja, tel 731 3174, e-post: riin.kikkas@emu.ee