Uudised

Magistriõppe avaldusi laekus eelmisest aastast enam

Eesti Maaülikoolis lõppes eile, 4. juulil  avalduste vastuvõtt magistriõppesse, kuhu sel aastal laekus kolmandiku võrra rohkem avaldusi kui eelmisel aastal.

Enim avaldusi laekus majandusarvestuse ja finantsjuhtimise õppekavale, kolm korda rohkem kui on õppekohti. Populaarsuselt järgnesid ökonoomika ja ettevõtluse ning põllumajandus-saaduste  tootmise ja turustamise õppekavad.

„Majandusarvestuse ja finantsjuhtimise õppekava populaarsus on ootuspärane – tegemist on ühega neljast magistriõppekavast, kus õpe toimub kaugõppe vormis, võimaldades õpingute ajal näiteks ka töötada, pealegi on see küllaltki universaalne eriala. Sellele õppekavale sisseastumisavalduse esitajatest moodustavad märkimisväärse osa teistes kõrgkoolides bakalaureusekraadi saanud,“ kommenteeris Eesti Maaülikooli õppeprorektor Paavo Kaimre. „Näib, et magistriastmes oodatakse võimalikult paindlike õppevormide kasutamist ning seega on just kaugõppes õpetatavate erialade vastu huvi võrdlemisi suur.“ Õppimishuvi ja avalduste arvu kasvu magistriõppesse mõjutab ilmselt ka see, et mitmel seni ainult tasulisel õppekaval ei pea sisseastuja käesoleval aastal õppemaksu tasuma.

Kokku on Eesti Maaülikoolis 22 eestikeelset magistriõppekava ning vastu võetakse maksimaalselt 485 magistranti. Vastuvõetute nimekirjad avalikustatakse Eesti Maaülikooli kodulehel 10. juulil.

Bakalaureuseõppesse võetakse maaülikoolis dokumente vastu veel tänase jooksul. Rohkem infot leiab internetist: http://www.emu.ee/sisseastujale