Uudised

Ilmus toksikoloogiaprofessori Tõnu Püssa raamatu „Principles of Food Toxicology“ teine täiustatud trükk

Värskelt on ilmunud Eesti Maaülikooli veterinaarmeditsiini ja loomakasvatuse instituudi toiduhügieeni osakonna toksikoloogiaprofessori Tõnu Püssa kirjutatud raamatu „Principles of Food Toxicology“ teine, parandatud ja ajakohastatud väljaanne. Tegemist on Tõnu Püssa 2007. aastal kirjutatud samanimelise raamatu täiendatud versiooniga.

Eesti Maaülikooli toiduhügieeni osakonna professor Mati Roasto hinnangul on tegemist väärtusliku raamatuga, sellele annab kinnitust ka asjaolu, et raamatu publitseerija on rahvusvaheliselt tunnustatud õppe- ja teaduskirjanduse väljaandja CRC Press.

Principles of Food Toxicology“ integreerib toksikoloogia üldpõhimõtted kõige olulisemate toidutekkeliste toksikantide iseloomustamisega, järgides sellega populaarse esimese väljaande traditsioone. Samas on teine trükk oluliselt ajakohastatud uute teooriate, arvamuste ja meetodite poolest, tehes sellest raamatust nii ideaalse toidutoksikoloogia õpiku kui ka monograafia, mis tegeleb toidutoksikoloogia printsiipidega. Tänu oluliselt suurendatud kirjanduse viidete arvule saab seda kasutada ka läbitöötatud teadusliku info allikana. Uue trüki olulisus seisneb ka selles, et see võimaldab toksikoloogidel ennast kurssi viia kaasajastatud teabega toiduohutuse alaste probleemide lahendamiseks, mida tingivad taimsete ja loomsete mürkide pikaajalised ja raskesti diagnoositavad mõjud.  

Tutvu raamatuga siin:

http://www.crcpress.com/product/isbn/9781466504103

http://www.kriso.ee/principles-food-toxicology-2nd-revised-edition-db-9781466504103.html